جستجوی پیشرفته

باند و اسپیکر اکتیو - قیمت خرید اقساط 24 ماهه|بهترین بلندگوها Active (2)

خرید باند و اسپیکر اکتیو برای چه کسانی مناسب است؟

انواع باند از نظر طراحی و ساختار داخلی به باند اکتیو و پسیو، ساب ووفر و مانیتور روی صحنه تقسیم می شوند. اگرچه شما هنگام جستجو برای خرید باند و اسپیکر با اصطلاحاتی چون باند بزرگ، اسپیکر کوچک، باند شارژی فلش خور، باند اکتیو بلوتوثی، بلندگوی خانگی، باند بلوتوثی رم و فلش خور، اسپیکر پرتابل فلش خور، باند پرتابل بلوتوثی، اسپیکر بی سیم و مانند اینها مواجه می شوید، اما به طورکلی باندهایی که برای اجرای زنده و برگزاری مراسم جهت استفاده های مختلف تجاری، اداری، خانگی به کار می روند، به دو دسته کلی اکتیو و پسیو تقسیم شده و برای انتخاب و خرید باند مناسب نیاز است شناخت دقیقی از این دو نوع داشته باشیم. در این مطلب به معرفی باند اکتیو، ویژگی ها، مزایا، کاربردها، انواع و برندهای معروف سازندۀ آن می پردازیم.باند و ساب ووفر اکتیو

باند اکتیو چیست؟

باند اکتیو یا پاوردار نوعی بلندگوست که از تقویت کننده داخلی برخوردار است. در طراحی ساختار داخل باندها جهت بازتولید دامنه های فرکانسی مختلف یک یا چند بلندگوی داخلی کار گذاشته می شود که ووفر (LF Driver) و تیوتر (HF Driver) مهمترین آنها هستند. در باند اکتیو علاوه بر ووفر و تیوتر، یک آمپلی فایر نیز به منظور تقویت فرکانس های خروجی تعبیه می شود. در واقع در حالت عادی بلندگو تنها وسیله ای برای پخش فرکانس های تقویت شده بوده و به تنهایی نمی تواند سیگنال یک منبع صوتی مانند میکروفن را تقویت کند. پس لازم است پیش از ارسال سیگنال صوتی به بلندگو، آن را تقویت کرد که برای این کار روش های متفاوتی وجود دارد. در باند اکتیو تقویت صدا در داخل اسپیکر صورت می گیرد و می توان این را مهمترین تفاوت اسپیکر اکتیو و پسیو دانست.

به عبارت دیگر باندهای پسیو همان اسپیکرهای معمولی هستند که سیگنال صوتی پیش از ورود به آنها تقویت شده است و باند تنها صدای تقویت شده را پخش می کند. اما در باند اکتیو یک مدار کراس اوور (crossover) دقیق سیگنال صوتی را به فرکانس های بالا و پایین تفکیک کرده و آنها را به آمپلی فایر داخلی می‌فرستد تا در نهایت از طریق ووفر و تیوتر پخش شوند. مانیتور صحنه اکتیو

باند پسیو چیست؟

بلندگوهای معمولی و ساده از نوع پسیو هستند و باید سیگنالی تقویت شده را برای پخش به آنها ارسال کرد. باندهای پسیو به آمپلی فایر خارجی متصل می شوند و در مقایسه با اسپیکرهای اکتیو حجم کمتری دارند. انرژی مورد نیاز آنها نیز از طریق آمپلی فایر تأمین می گردد. این قابلیت را دارند که بتوان آنها را به صورت دائمی روی دیوارها یا سقف نصب کرده و مورد استفاده قرار داد. کار کردن با اسپیکر پسیو انعطاف عمل بیشتری به مهندسین صدا می دهد، از همین رو صدابرداران جهت اجرا در محیط های بزرگ تمایل دارند بیشتر از انواع باند پسیو استفاده نمایند.
همانند باندهای اکتیو و پسیو، مدل های گوناگونی از ساب ووفر و مانیتور صحنه اکتیو (فعال یا پاوردار) و پسیو (غیرفعال، منفعل یا بدون پاور) نیز در بازار وجود دارد که آنها نیز مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.

اسپیکر اکتیو بهتر است یا پسیو؟ کدام را انتخاب کنم؟

همان طور که متوجه شدید مهمترین تفاوت باند اکتیو و پسیو در این است که باندهای اکتیو دارای تقویت کننده داخلی هستند. بر همین اساس نحوه استفاده از این دو نوع بلندگو بسیار متفاوت از هم است. هنگام استفاده از باندهای پسیو تعداد کانال های خالی و تطبیق امپدانس خروجی آمپلی فایر یا پاور میکسر تعیین کنندۀ تعداد بلندگوهاست. در واقع شما تنها به تعداد کانال های خالی موجود و در صورت تطبیق امپدانس خروجی آمپلی فایرها یا پاور میکسرها می توانید از اسپیکرهای پسیو استفاده کنید. آن هم چنانچه مقاومت داخلی (امپدانس) و تراز توان تجهیزات با هم مطابقت داشته باشند. در غیر این صورت بلندگو آسیب جدی دیده و حتی امکان سوختن آن بعید نیست. این محدودیت ها برای بلندگوهای اکتیو وجود ندارد. شما می توانید از طریق یک کابل یک باند اکتیو را به میکسر متصل کرده و سایر باندها را به هر تعدادی که می خواهید در امتداد آن به کار بگیرید. بنابراین نیازی به آمپلی فایرهای متعدد وجود ندارد.

مورد بعدی امکان تنظیم صدای خروجی هر باند اکتیو با استفاده از ولوم کنترل صدایی است که روی آن تعبیه شده است. در نتیجه می توان صدای هر اسپیکر اکتیو را در مقایسه با سایر باندها، زیر یا بم و کم یا زیادتر کرد. این قابلیت به خصوص در زمانی که فاصله میکروفن از بلندگوها کم است از لحاظ جلوگیری از ایجاد فیدبک اهمیت دارد. شاید تصور کنید با وجود این موارد، در مقایسه باند اکتیو و پسیو باید برتری را به اسپیکر اکتیو داد، اما خوب است بدانید که مهندسان صدا برای اجراهای زندۀ بزرگ یا نصب سیستم صوتی در فضاهای کاری بزرگ به سراغ باندهای پسیو می روند. علت این انتخاب انعطاف پذیری و کنترل بیشتری است که بلندگوهای پسیو در اختیار صدابرداران می‌گذارند و صدابردار قادر است از طریق پیکربندی و مکان یابی صحیح باندها صدای خروجی آنها را در یک فضای خاص بهینه کند. ضمن اینکه در اجراهای زنده ای که نیاز به ساب ووفر وجود دارد، می توان با قراردادن یک کراس اوور بین تقویت کننده و اسپیکر، فرکانس های بالا را به اسپیکر پسیو و فرکانس‌های پایین را به ساب ووفر ارسال کرد.

همچنین امکان ارتقای سیستم صوتی شما و به‌روزرسانی آن در زمان به کارگیری و استفاده از باندهای پسیو به راحتی میسر است اما برای بلندگوهای اکتیو از این نظر محدودیت هایی وجود دارد که صدابرداران حرفه ای آن را دوست ندارند.
استفاده همزمان از تعداد زیادی باند اکتیو دردسرهای دیگری هم برای مهندسین صدا به همراه دارد. اگر تنظیم صدای آنها با یکدیگر هماهنگ نباشد صدایی آشفته در محیط پخش می شود و صدابردار ناچار است برای تنظیم تک به تک باندها وارد عمل شود. از طرف دیگر برای هر باند اکتیو نیاز به یک پریز برق مجزا وجود دارد.
در این حالت مهندسان صدا باندهای پسیو را ترجیح می دهند، چرا که می توان صدای تمام بلندگوها را به وسیله میکسر و آمپلی فایر و دستگاه های مدیریت اسپیکرها تنظیم کرده و دیگر احتمال بهم ریختن صدای یک یا چند باند در حین اجرای مراسم وجود ندارد. بنابراین معرفی یکی از دو نوع اسپیکر اکتیو یا پسیو به عنوان گزینه بهتر یا برتر چندان درست نیست. هر یک از این نوع باندها برای استفاده و شرایط مخصوصی طراحی شده اند.

اسپیکر اکتیو یا پسیو

ویژگی های باند اکتیو

- اسپیکرهای اکتیو از طریق اتصال به برق یا یک منبع تغذیه کار می کنند. آمپلی فایر باند اکتیو از برق شهری 220 ولت یا 110 ولت تغذیه می شود. البته مدل هایی از باند اکتیو وایرلس، باند پرتابل شارژی یا باند اکتیو شارژی نیز در بازار وجود دارد که اغلب آنها برای گروه ها و اجراهای کوچک یا استفاده های شخصی مناسب هستند. برای اجراهای بزرگ باندهای قدرتمندی که به برق متصل می شوند مورد استفاده قرار می گیرد.
- اسپیکرهای اکتیو برق موردنیاز و سیگنال ورودی را از طریق دو کابل مجزا دریافت می‌کنند اما در مدل‌های پسیو به‌وسیله یک کابل دریافت می‌شوند.
- مدل هایی از باند اکتیو دارای پری آمپ میکروفن هستند، ضمن آنکه اکثر بلندگوهای اکتیو از اکوالایزر داخلی برخوردارند.
- برخی از اسپیکرهای اکتیو طوری طراحی شده اند که می توان از آنها به عنوان مانیتور روی صحنه نیز بهره برد.
- آمپلی داخلی باندهای اکتیو می تواند دارای ورودی فلش و کارت حافظه بوده و یا امکان پخش موسیقی از طریق اتصال بلوتوثی به پخش‌کننده‌های دیجیتال مانند لپ تاپ و موبایل را فراهم آورد.

- فراموش نکنید که متصل کردن خروجی یک آمپلی فایر دیگر به ورودی بلندگوی اکتیو سبب سوختن آن می شود.
- برخلاف بلندگوهای پسیو که پشت آنها تقریبا ساده است، در پشت باندهای اکتیو ولوم های تنظیم و ورودی های مختلفی وجود دارد که بر حسب مدل می تواند شامل پیچ های تنظیم ولوم صدا برای هر ورودی میکروفن، تنظیم گین (Gain)، تنظیم باس (Bass- فرکانس های بم) و تنظیم تریبل (Treble – فرکانس های زیر) باشد. همچنین برای خنک کردن آمپلی فایر داخلی یک هیت سینک (Heat sink) و یک فن در پشت بلندگوهای اکتیو تعبیه می شود.
- برخی مدل های اسپیکر اکتیو از سیستم بی امپ (biamp) بهره می برند. در این سیستم دو آمپلی فایر درون بلندگوی اکتیو قرار می گیرد، به این ترتیب که یک تقویت کننده برای تیوتر و یک تقویت کننده دیگر برای ووفر به کار گرفته می شود. نتیجه استفاده از سیستم بی امپ کیفیت بسیار بالای صدای خروجی و احتمال کمتر آسیب دیدن ووفر و تیوتر است. البته اسپیکرهایی که از این قابلیت استفاده می کنند به مراتب قیمت بیشتری در مقایسه با دیگر مدل ها دارند.
اسپیکر و بلندگو اکتیو

مزایایی که باندهای اکتیو دارند

انواع اسپیکر اکتیو محبوب و پر طرفدار هستند، چه در حوزه اجراهای تخصصی و چه مصارف عمومی و کاربری های خانگی. مزایای متنوع باندهای اکتیو کاربران زیادی را مایل به استفاده از آنها می کند. در این قسمت به مزیت های این نوع بلندگو اشاره می کنیم.
به طور خلاصه مزایای باند اکتیو شامل این موارد است:
* کیفیت صدای بهتر و شفاف تر
* نصب و راه اندازی ساده و سریع


* حمل و نقل آسان (نه در تمام مدل ها)
* قابلیت استفاده در شرایط و کاربری های گوناگون
* مناسب افراد آماتور و غیرحرفه ای
* امکان پخش فایل های صوتی از روی کارت حافظه و فلش یا از طریق بلوتوث و USB

اگر دوست دارید درباره باندهای اکتیو و مزایای آنها اطلاعات بیشتری به دست آورید، ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

- طراحی ساختار داخلی، فاصله و زاویه قرار گرفتن اجزا در باندهای اکتیو به گونه ای است که موجب ایجاد صدای خروجی بهتر، با کیفیت تر و شفاف تری می شود.
- به دلیل برخورداری از آمپلی داخلی، برای به کارگیری هر تعداد دلخواه اسپیکر اکتیو نیازی به اضافه کردن آمپلی فایرهای متعدد ندارید. همچنین برای استفاده از تعداد زیادی باند اکتیو در کنار هم از بابت هزینه سیم کشی ها، افت کیفیت صدا در مسیر انتقال سیگنال و کمبود آمپلی فایرها نگران نمی‌شوید.
- در اسپیکرهای اکتیو لزومی به تنظیم فرکانس خروجی نیست چرا که فرکانس مربوط به درایورها توسط یک مدار کراس اوور دقیق تفکیک شده و به آنها ارسال می شود. به این ترتیب احتمال بروز آسیب دیدگی برای اجزای داخلی باند کاهش یافته و ماندگاری و طول عمر آن بیشتر می شود.
- مدار کراس اوور تعبیه شده در باندهای اکتیو به دقت قادر به تفکیک فرکانس های بالا و پایین است که نتیجۀ آن افزایش محدودۀ فرکانسی و SPL (فشار صوت) می‌باشد.
- نصب و راه‌اندازی باند اکتیو در مقایسه با نوع پسیو ساده تر بوده و زمان کمتری می‌برد.

به همین علت استفاده از اسپیکرهای اکتیو برای افراد آماتور یا غیرحرفه ای مطلوب تر است، چرا که با دردسرهای تنظیم آمپلی فایر روبه‌رو نمی شوند. برای راه اندازی ‌بلندگوی اکتیو تنها باید آن را به برق متصل کرده و یک سیگنال صوتی را به داخل آن ارسال نمود. از همین رو برای مصارف خانگی یا عمومی نیز باندهای اکتیو با استقبال بیشتری مواجه هستند.
- بلندگوی اکتیو برای استفاده های معمولی نیازی به آمپلی فایر و میکسر ندارد و امکان به کارگیری آن به تنهایی میسر است. به این ترتیب در زمان خرید اسپیکر اکتیو لازم نیست نگران تطابق ویژگی های باند و آمپلی فایر باشید.
- اغلب اسپیکرهای اکتیو دارای اکوالایزر داخلی بوده و با اعمال برخی افکت ها بر روی سیگنال صوتی می توان از آنها در غیاب میکسر نیز بهره برد. در واقع برخورداری از تنظیمات اکوالایزر و پری آمپ میکروفن مجال ترکیب و تنظیم صداها یا همان میکس ساده بر روی بلندگو را به شما می دهد. این قابلیت به خصوص برای گروه ها و مراسم های کوچک کاربرد دارد.

- اغلب اسپیکرهای اکتیو دارای پیچ ولوم کنترلی هستند که می توان صدای درایورها و ورودی های میکروفن را از طریق آن کم یا زیاد کرد تا بر اساس شرایط محیطی صدای خروجی بهتری به دست آورد.
- امکان اتصال مستقیم بلندگوی اکتیو به میکسر وجود دارد.
- استفاده از باند اکتیو نیازی به سیم کشی طولانی یا متعدد ندارد، به ویژه زمانی که منبع پخش صوت کارت حافظه یا فلش بوده و یا سیگنال صوتی از طریق بلوتوث و یا USB به باند فرستاده می شود. سیم کشی کمتر تداخل سیگنال ها را نیز کاهش می دهد.
- برخورداری از اکو داخلی در برخی مدل های بلندگوی اکتیو اتصال مستقیم ساز و میکروفن خواننده به باند را نیز میسر می سازد.
- مدل هایی از باند اکتیو را می توان به عنوان مانیتور روی صحنه مورد استفاده قرار داد. در واقع مانیتور روی صحنه همان اسپیکر اکتیو است اما در طراحی داخلی آن زاویه قرار گرفتن ووفر و تیوتر به گونه ای تنظیم شده که مانع ایجاد فیدبک باشد.
- در مواقعی که با محدودیت فضا مواجه هستید، اسپیکر اکتیو مناسب تر است.

معایب باند اکتیو

بلندگو کتیو آر سی اف rcf - انعطاف پذیری و کنترل اسپیکر اکتیو در یک سیستم صوتی نسبت به اسپیکر پسیو کمتر است. به همین دلیل، مهندسان حرفه ای صدا استفاده از باندهای پسیو را برای اجراهای بزرگ ترجیح می‌دهند. در باندهای اکتیو اعمال تغییرات بر روی صدا منحصر به تنظیمات محدودی است که اسپیکر در اختیار شما قرار می دهد. همچنین به علت وجود محدودیت در افزایش بهره وری در این بلندگوها، استفاده از ظرفیتی بیشتر از ظرفیت اعلام شده توسط سازنده ممکن نیست. برای مثال شما نمی‌توانید بخشی از صدا را از طریق یک آمپلی فایر مجزا تقویت کنید. به همین نسبت امکان ارتقای سیستم صوتی به سادگی برایتان فراهم نیست. عدم انعطاف پذیری و محدودیت در ارتقا و به‌روزرسانی سیستم صوتی باعث می شود تا بلندگوهای پسیو انتخاب مهندسین صدا برای اجراهای بزرگ و تخصصی باشند.
- لازم است هیت سینک تعبیه شده در پشت اسپیکر اکتیو در مجاورت هوای آزاد قرار بگیرد تا بتواند خنک کردن آمپلی فایر را به درستی انجام دهد. در صورت عدم تهویه مناسب ممکن است مشکلاتی ایجاد شود.

کاردبردهای متنوع اسپیکر اکتیو

به طورکلی باندهای اکتیو کیفیت صدای بهتری دارند و استفاده از آنها در بیشتر محیط ها و فضاها امکان پذیر است، اما چالشی که وجود دارد وزن و هزینه بیشتر این بلندگوهاست. همان طور که گفتیم باندهای اکتیو نیاز به میکسر ندارند و می توان تنظیمات صدا را از طریق پیچ های موجود روی بلندگو تغییر داد. برخورداری از افکت های داخلی نیز استفاده از آنها را برای کاربری های ساده امکان پذیر کرده است. به همین دلیل استفاده از باندهای اکتیو برای گروه های کوچک، کافه ها، رستوران ها، مدارس، مساجد، هیئت ها و ایستگاه صلواتی، سخنرانی ها، اتوبوس ها و باشگاه های ورزشی گزینه مناسبی است. بلندگو اکتیو آر سی اف

اسپیکر و باند اکتیو

همچنین برای مصارف خانگی و مهمانی ها، جشن ها یا مراسم هایی که در فضای باز برگزاری می شوند نیز باندهای اکتیو بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، چرا که راه اندازی آنها دردسر کمتری دارد.
برخی اوقات اسپیکرهای اکتیو و پسیو در کنار یکدیگر استفاده می شوند. ممکن است سازنده ای یک جفت اسپیکر اکتیو و پسیو را با یکدیگر عرضه کند که در این صورت برای استفاده همزمان از آنها، بلندگوی پسیو به جفت اکتیو خود متصل می شود. همچنین در برخی اماکن عمومی که صرف هزینه بالا برای باندهای اکتیو امکان پذیر نیست می توان از بلندگوهای اکتیو و پسیو در کنار یکدیگر بهره گرفت.

به این ترتیب هم هزینه ها متعادل شده و هم کیفیت صدای خروجی بالاتر می رود. اگر برای اجرا یا مراسمی تنها به 1 یا 2 باند نیاز دارید، خرید باند اکتیو گزینه مناسبی برای شماست.
چنانچه تعداد باندهای شما زیاد باشد، در صورتی که تنظیم صدای باندها بهم بریزد، صدایی آشفته و بهم ریخته در محیط منتشر می شود. در این زمان اگر صدای یک یا چند بلندگو ناهماهنگ باشد، لازم است صدابردار جهت تنظیم صدای آنها ادغام کند.
این مشکل برای باندهای پسیو وجود ندارد و صدای آنها از طریق میکسر یا آمپلی فایر تنظیم می شود. پس برای اجراهای بزرگ یا فضاهای کاری بزرگ استفاده از بلندگوهای پسیو ارجحیت دارد. انواع باند اکتیو

آشنایی با انواع باند اکتیو

به علت وجود آمپلی فایر امکان اتصال کارت SD، فلش، بلوتوث و USB به باندهای اکتیو میسر است. در واقع این ورودی ها به تقویت کننده یا همان آمپلی فایر داخلی بلندگوی اکتیو متصل می شوند.
این امر باعث شده تا تنوع اسپیکرهای اکتیو در بازار بالا باشد و بتوان برای هر استفاده ای یک مدل مناسب پیدا کرد.
گرچه این تقسیم بندی ها علمی و تخصصی نیست اما در بازار باندهای اکتیو را با اصطلاحاتی چون باند اکتیو فلش خور بلوتوثی، اسپیکر اکتیو بلوتوث دار، بلندگو اکتیو شارژی، باند اکتیو وایرلس، باند پرتابل شارژی، باند اکتیو بزرگ، باند اکتیو حرفه ای، باند اکتیو خانگی و ... نامگذاری می کنند.
به علت رایج بودن این نوع دسته بندی می‌توان با مسامحه آن را مورد استفاده قرار داد و باندهای اکتیو را بر اساس قابلیت هایی چون پرتابل بودن (قابل حمل) یا اتصال به فلش و بلوتوث و ... دسته بندی کرد.

باندهای اکتیو پرتابل و شارژی وزن، قیمت و قدرت صدای کمتری در مقایسه با اسپیکرهای اکتیو بزرگ دارند. این باندها برای کاربردهایی مانند مصارف خانگی یا مراسم های کوچک به خوبی جواب می دهند. در برخی مدل ها امکان کنترل و تنظیم صدای باند از طریق شبکه وجود دارد، به این ترتیب صدابردار می‌تواند با قرارگرفتن در محیط، صدای بلندگوها را از طریق شبکه تنظیم نماید. به ویژه در زمانی که مدیریت اسپیکرها به روش نرم افزاری امکان پذیر است، صدابردار قادر است صدای هر باند را جداگانه و به راحتی تنظیم کند. باندهای اکتیو بزرگ بر اساس اندازه و برخی ویژگی های دیگر به دو دسته تقسیم می شوند که عبارت است از:

باند اکتیو 8 و 10

منظور از اعداد 8 و 10 اندازه قطر ووفر به کار رفته در باند (بر حسب اینچ) است، یعنی در باند اکتیو 8 اینچ اندازه قطر ووفر 8 و در باند اکتیو 10 اینچ اندازه قطر ووفر 10 اینچ است.

در اغلب باندهای اکتیو 8 و 10 اینچ توان خروجی ووفر تا 100 وات و خروجی باند تا 300 وات می رسد. وزن آنها نیز می تواند بین 9 تا 17 کیلوگرم باشد. پشتیبانی از حافظه SD، بلوتوث، ورودی های USB و RCA، جک 3.5 میلی متر و... از جمله مواردی است که ممکن است در مدل‌های مختلف متفاوت باشد. انواع باند اکتیو 8 و 10 اینچی برای اجراهای کوچک، جشن ها، مراسم‌های فضای باز، مهمانی ها، جلسات مذهبی و مداحی و مناسبت ها مورداستفاده قرار می گیرند.

باند اکتیو 12 و 15

در باندهای اکتیو 12 و 15 اینچی اندازه قطر ووفر به ترتیب 12 و 15 اینچ است. وزن آنها بین 17 تا 20 کیلوگرم بوده و قابلیت هایی مانند پشتیبانی از ریموت کنترل، حافظه SD، بلوتوث، ورودی های USB، نمایشگر LCD و رادیوی FM در این مدل‌ها به چشم می‌خورد. در مدل های گران قیمت باند اکتیو حداکثر توان خروجی تا 2000 وات نیز می‌رسد.

راهنمای خرید باند و اسپیکر اکتیو

شما هنگام انتخاب و خرید هر محصولی برخی ویژگی های اساسی آن را بررسی می کنید. برای خرید باند اکتیو نیز به همین روال بوده و لازم است برخی مشخصه های اصلی یک اسپیکر اکتیو را پیش از انتخاب نهایی ارزیابی نمایید. بدیهی است که اولویت انتخاب با مدل هایی است که بیشترین تطابق را با هدف، کاربری، نیاز و ساختار سیستم صوتی مدنظر شما داشته باشند. مهمترین ویژگی هایی که ارزیابی آنها در زمان بررسی و خرید باند اکتیو به شما کمک می‌کنند:
- اندازه ووفر (LF Driver) و اندازه تیوتر (HF Driver)
- توان مداوم (RMS) و حداکثر توان (Peak)
- مقاومت اسپیکر
- نوع کانکتورهای ورودی و خروجی
- رنج فرکانسی
- حداکثر SPL و میزان حساسیت بلندگو
- زاویه های پوشش افقی و عمودی
- ابعاد کابینت شامل عرض، عمق و ارتفاع
- وزن و جنس بدنه

ووفر و تیوتر باند اکتیو

در گام اول محیط مدنظر خود را از نظر مساحت، نقشه، آکوستیک و ... به درستی بررسی کنید و تعداد باندهای مورد احتیاج را به دست آورید. چنانچه به دنبال قدرت صدای بیشتر هستید، علاوه برای اندازه درایورها و توان خروجی، حداکثر SPL را نیز باید مورد توجه قرار دهید. زاویه های پوشش افقی و عمودی نیز اهمیت دارند. درباره آشنایی بیشتر با اصطلاحاتی مانند توان مداوم و حداکثر توان، رنج فرکانسی و حداکثر فشار صوتی (SPL) یا انواع کابل ها و کانکتورها و سایر موارد تخصصی می توانید از مقالات و مطالب وبلاگ دیجی صدا بهره ببرید.

در صورتی که باند انتخابی شما یک درایور دارد، این نکته را به خاطر داشته باشید که ممکن است در فرکانس های پایین یا بالا صدای شفافی تولید نکند. در باندهایی که دو درایور (ووفر و تیوتر) دارند فرکانس ها بین آنها تقسیم شده و کیفیت صدای خروجی بالاتر می رود. اگرچه قیمت نقش مهمی در انتخاب و خرید باند اکتیو بازی می کند اما فراموش نکنید که نباید کیفیت را به خاطر قیمت نادیده بگیرید. اگر با صرف کمی هزینه بیشتر می توانید باندهایی با کیفیت صدای خروجی بالاتری بخرید، این کار را انجام دهید. از طرف دیگر نیاز خود را به درستی محاسبه کنید تا برای یک کاربری معمولی هزینه بالایی نپردازید. مانند هر کالای دیگری مواردی مانند ضمانت نامه و گارانتی را در زمان خرید باند اکتیو مورد توجه قرار دهید تا در صورت بروز مشکل بتوانید از آنها بهره ببرید. چنانچه خرید اسپیکر اکتیو بزرگ برای شما به صرفه نیست یا وزن آن زیاد است، می توانید یک باند اکتیو پرتابل به همراه یک ساب ووفر خریداری نمایید. در کل می توان این طور نتیجه گرفت که در شرایط زیر خرید باند و اسپیکر اکتیو انتخاب مناسبی برای شماست:

- گروه کوچکی دارید و در اجرای مراسم ها تعداد محدود باند برایتان کافی است.
- به دنبال کیفیت صدای بالاتر هستید.
- آشنایی زیادی با مباحث تخصصی حوزه صوت و یا تنظیم آمپلی فایر و میکسر ندارید.
- قصد ندارید سیستم صوتی خود را ارتقا دهید یا آمپلی فایر خریداری نمایید.
- راحتی نصب برایتان مهم است و از سیم کشی های متعدد و طولانی اجتناب می کنید.
- سادگی حمل و نقل برای شما حائز اهمیت است (البته جابه‌جایی تمام باندهای اکتیو راحت نیست).
- هدف شما از خرید اسپیکر استفاده در فضاهای کوچک است.
- از منابع پخش دیجیتال استفاده می کند.
دیجی صدا برای رفاه حال شما مدل هایی از باند اکتیو ارزان قیمت و باند اکتیو دست دوم را نیز عرضه می کند که می توانید آنها را در محصولات عرضه شده در فروشگاه بیابید یا در صورت تمایل با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.
برای خرید هر مدل باند اکتیو اگر تردید یا سوالی دارید متخصصان دیجی صدا با ارائه مشاوره رایگان در کنار شما هستند.

قیمت باند اکتیو

قیمت بلندگو اکتیو دامنه گسترده ای دارد و شما در بازار با مدل های متعدد و قیمت های متنوعی روبه‌رو می شوید. از باند اکتیو ارزان قیمت پرتابل و شارژی گرفته تا مدل های گران قیمت حرفه ای. قیمت باند و اسپیکر اکتیو تحت تاثیر عوامل مختلفی است از جمله: نام برند سازنده، کیفیت طراحی و ساخت، زیبایی ظاهری، اندازه درایورهای داخلی (ووفر و تیوتر)، ویژگی هایی چون توان مؤثر، حداکثر توان، حساسیت، رنج فرکانسی، پاسخ فرکانسی، وزن و ابعاد، زاویه پوشش افقی و عمودی، میزان مقاومت، کانکتورها، جنس بدنه، قابلیت های جانبی و...

بنابراین اگر بخواهید منصفانه یا به صرفه بودن قیمت یک باند اکتیو را بررسی کنید، لازم است آن را از جنبه های گوناگونی ارزیابی نمایید. فروشگاه دیجی صدا برای تسهیل دسترسی شما به انواع باند و اسپیکر، ده ها مدل بلندگو با قیمت هایی متنوع را برایتان تدارک دیده است. معمولا انواع باند اکتیو شارژی یا باند اکتیو پرتابل فلش خور از قدرت بالایی برخوردار نیستند و از آنها به عنوان باند اکتیو خانگی جهت استفاده های شخصی و مجالس و مهمانی های محدود استفاده می‌شود. انواع باند اکتیو حرفه ای یا باند اکتیو بزرگ به علت اینکه صدای قدرتمندی تولید می کنند وزن و قیمت بالاتری دارند. 

قیمت یک اسپیکر اکتیو از باند پسیو هم رده بیشتر و گران تر است اما در مقایسه با خرید اسپیکر پسیو به همراه آمپلی فایر ارزان تر تمام می شود.
به طور کلی به افرادی که تنها به دنبال خرید یک یا چند اسپیکر جهت اجراهای شخصی، مصارف خانگی و استفاده های سبک هستند، باند اکتیو توصیه می شود.
اما برای اشخاص یا گروه هایی که قصد خرید تعداد زیادی باند دارند و می خواهند آنها در مکان هایی مشخص و به طور ثابت نصب کنند یا اجراهای حرفه ای در فضاهای بزرگ داشته باشند، خرید باند پسیو در کنار آمپلی فایر مقرون به صرفه تر است.

برند های تولید کننده باند اکتیو - بهترین اسپیکر اکتیو کدام است؟

باند اکتیو برای اجرای مراسمدر طراحی اسپیکرهای اکتیو ملاحظات خاصی به کار می رود تا محل قرارگیری، فاصله و زاویۀ اجزای داخلی به صورتی باشد که نویز داخلی و تداخل سیگنال ها کاهش یافته و کیفیت صدای خروجی بهتر شود. از این رو خرید باند اکتیو از برندهای معتبر جهانی خیال شما را بابت رعایت این ملاحظات و دریافت صدای شفاف و بلند راحت می کند. محصولات اغلب تولیدکنندگان معتبر جهانی در ایران نیز در دسترس است.
از جمله بهترین مدل های باند اکتیو موجود در بازار می توان به این برندها اشاره کرد: باند اکتیو دی بی dB Technologies، باند اکتیو جی بی ال JBL، باند اکتیو یاماها Yamaha، باند اکتیو الکتروویس ELECTRO VOICE، باند اکتیو دایناکورد DYNACORD، باند اکتیو مونتاربو Montarbo، باند اکتیو وارفیدل Wharfedale Pro، باند اکتیو پاور ساند POWER SOUND، باند اکتیو آر سی اف RCF، باند اکتیو اف بی تی FBT و باند اکتیو اچ کی آدیو HK AUDIO.
مهندسین صدای دیجی صدا، با اتکا به تجربه و دانش تخصصی خود و نیز بررسی و گرفتن تست های فنی از مدل های مختلف، ضمن بیان شرایط فنی و امکاناتی که بلندگو در اختیار شما می گذارد و همچنین مقایسه گارانتی و خدمات پس از فروش برندهای گوناگون در ایران، شما را در انتخاب و خرید اسپیکر یاری می کنند.

دیجی صدا همراه شماست

در فروشگاه اینترنتی دیجی صدا می توانید مدل هایی متنوع از اسپیکر پسیو و اکتیو، ساب اکتیو و مانیتور صحنه اکتیو از برندهای معتبر جهانی پیدا کنید که کیفیت صدایی عالی را برای گروه ها و فضاهای مختلف فراهم می آورند. اگر هرگونه سوالی داشته یا برای انتخاب و خرید بلندگو و باند اکتیو و طراحی کامل یک سیستم احتیاج به کمک دارید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

بلندگو اکتیو