زیرشاخه ها
یک پروژه ضبط صدای ساز عالی با یک میکروفون با کیفیت شروع میشود، اما انواع و مدلهای گوناگونی از میکروفون ساز برای انتخاب وجود دارد و خرید اشتباه میتواند نتایج ناامیدکنندهای به دنبال داشته باشد. اگر یک نوازنده انفرادی یا مستقل باشید که به تنهایی اقدام به تولید و ضبط آثارتان میکنید، انتخاب یک میکروفون مناسب برای به نمایش گذاشتن استعدادتان بسیار مهم است. در این راهنمای خرید درباره اینکه برای هر نوع ساز چه نوع میکروفونی مناسبتر است صحبت میکنیم.
پیش از صحبت درباره انتخاب میکروفون ساز مناسب بهتر است ابتدا مروری خلاصه بر انواع میکروفون داشته باشیم.
میکروفون خازنی یکی از قدیمی ترین انواع میکروفون است که بهترین استفاده را برای ضبط وکال و صدای ساز آکوستیک دارد. آنها محبوبترین نوع میکروفون در استودیوهای ضبط حرفهای و خانگی هستند که به دلیل دامنه فرکانسی گسترده و توانایی حساس و دقیق ضبط صدا مورد استفاده قرار میگیرند.
اگر بر اساس بودجه خود فقط میتوانید یک میکروفن تهیه کنید، با یک کاندنسر شروع کنید. آنها میتوانند با طیف وسیعی از سازها کار کنند و کوچکترین صداها را تشخیص دهند. به خصوص برای سازهایی که ممکن است جزئیات صوتی پیچیدهتری داشته باشند، عالی هستند.
در بازار با دو نوع کاندنسر مواجه میشوید: دیافراگم بزرگ و دیافراگم کوچک.
دیافراگمهای بزرگ پاسخ فرکانسی وسیعتری را دریافت میکنند (صداهای با رنج فرکانسی بزرگتر و غنیتر)، و دیافراگمهای کوچک نویز داخلی کمتری دارند و برای سازهایی با فرکانسهای بسیار بالا مانند ویولن یا پیکولو بهتر هستند.
میکروفونهای ریبون صدایی هموار، گرم و کلاسیک دارند که برای خوانندههایی که میخواهند صدایی منحصربهفرد و ابریشمیتر ثبت کنند، خوب کار میکنند.
میکروفونهای نواری معمولا کمتر از سایر مدلها در بازار یافت میشوند و اغلب گرانقیمت و شکننده هستند.
این نوع میکروفون معمولا برای اجرای زنده تولید میشود. میکروفون داینامیک میتواند صداهای بسیار بلند را ضبط کند و برای خوانندگی، ضبط صدای درام، آمپلی فایر گیتار و اجرای زنده موسیقی مناسب است. مدلهای داینامیک اگرچه به اندازه کاندنسرها برای دریافت جزئیات صدا حساس نیستند، اما قادر به تحمل شرایط صحنه و اجراهای سنگین بوده و دوام بالایی دارند.
برای انتخاب بهترین میکروفون برای ضبط صدای ساز خود باید به الگوی قطبی یا برداشت آن نیز توجه داشته باشید. برای مثال برخی از میکروفونها صدا را مستقیماً از جلوی خود برداشت میکنند که آنها را تک جهتی (کاردیوئید) مینامند، در حالی که برخی دیگر را همه جهتی (اومنی دایرکشنال) میگویند چون میتوانند صدا را با زاویه 360 از اطراف خود دریافت کنند. پس فراموش نکنید که الگوی قطبی و راستای دریافت صدا در انواع میکروفون را نیز در نظر بگیرید.
انتخاب یک میکروفون ساز خوب به این معنی است که میکروفنی را انتخاب کنید که بتواند صدایی را که ساز شما ایجاد میکند، به درستی تشخیص دهد. میکروفون مناسب جهت و ویژگیهای صوتی ساز شما را تشخیص داده و امکان میدهد تا صدای آن به روشی حساستر و اصیلتر ضبط شود.
اکنون که با انواع مختلف میکروفون آشنا شدیم، میتوانیم به میکروفون مناسب برای ضبط صدای انواع ساز بپردازیم و ببینیم هر نوع میکروفونی برای کدام سازها مناسب بوده و به بهترین وجه امواج صوتی آنها را دریافت میکند. به یاد داشته باشید که در اینجا تنها به مناسب ترین نوع میکروفون اشاره شده است، در حالی که ممکن است در بازار مدلهای مختلفی از دیگر انواع میکروفون وجود داشته باشد که آنها نیز گزینههای مناسب و مطلوبی باشند.
درامها صدای بلندی داشته و به میکروفونی نیاز دارند که با ولوم و شدت صدای آنها مطابقت داشته باشد. میکروفون داینامیک میتواند هر دو نیاز را پوشش داده و برای ضبط زنده صدای درام مناسب است.
میکروفون مناسب برای ضبط صدای انواع ساز بادی (برنجی و چوبی) مانند ساکسیفون، ترومپت، فلوت ریکوردر، کلارینت و... میکروفون خازنی است. سازهای بادی صدایی پیچیده، ظریف و حساس تولید میکنند که توسط میکروفن خازنی اومنی دایرکشنال، ترجیحاً با دیافراگم کوچک، میتوان آن را ضبط کرد.
در حالی که یک میکروفون خازنی نیز به خوبی صداهای وکال را ضبط میکند، اما کمتر میکروفونی مانند میکروفونهای ریبون میتواند صدایی ابریشمی و شفاف به تصویر بکشد. آنها ممکن است حساس باشند، اما تواناییهای ضبطشان ایدهآل است.
میکروفونهای خازنی با حساسیت و دقتی که دارند برای صداهای گرم و عمیق آکوستیک مناسب هستند. برای ضبط صدای پیانو آکوستیک و گیتار، یک میکروفون ساز خازنی دیافراگم بزرگ را انتخاب کنید.
سبک راک اند رول کلاسیک عموماً توسط یک میکروفون داینامیک که سازگاری آن با ولومهای بالا بینظیر است، به بهترین شکل ضبط میشود. اما برای داشتن صدایی منحصر به فردتر و اصیل، میتوان از میکروفونهای ریبون بهره گرفت.
صدای بیس عمیق و سنگین به یک میکروفون داینامیک نیاز دارد. ضبط باس با میکروفون داینامیک که میتواند با ولومهای بالا و صداهای عمیقتر و تیرهتر سازگار شود، بهترین نتایج را ایجاد میکند.
سازهای زهی مانند ویولن، ویولن سل، پیکولو، ماندولین یا چنگ نیاز به میکروفون خازنی دارند. برای ضبط صداهای ظریف و پیچیده انواع ساز زهی، هر دو میکروفن دیافراگم بزرگ و کوچک مناسب هستند.
یک عکاس به یک دوربین خوب نیاز دارد و یک نقاش به قلموهای با کیفیت. به عنوان یک نوازنده، میکروفن ساز با کیفیت برای گرفتن امواج صوتی پیچیدهای که ساز شما تولید میکند ضروری است و به شما این امکان را میدهند تا آثاری تولید کنید که نشان دهنده استعداد واقعی شما باشد. کارشناسان دیجی صدا تا زمانی که بتوانید میکروفون مناسب برای ضبط نوازندگی و صدای ساز خود پیدا کنید در کنار شما هستند.
میکروفن ساز
فروشگاه ما را دنبال کنید