شرکت یاماها همیشه این ماموریت را که مهندسان صدا در سراسر جهان چه نیازهایی دارند را حفظ کرده است. نتیجه این امر موفقیت در تولید میکسرهای گوناگون است. کلید موفقیت همیشه در حمایت از خلاقیت بوده است. این امر سبب تولید میکسرهای سری RIVAGE PM10، سری QL و سری CL در دسته میکسرهای دیجیتال یاماها شده است. خلاقیت زمانی موثر است که بدون محدودیت باشد و شرکت یاماها بر اساس همین اصل، میکسری دیجیتال طراحی و تولید کرده است که کاربر را حیرت زده می کند.
عملیات کنترل لمسی پیشرفته در میکسرهای دیجیتال سری TF، به مهندس صدا این اجازه را می دهد که به خواسته هنرمندان روی صحنه، با نهایت سرعت پاسخ دهد و کیفیتی جدید از صدای زنده را تعریف کند. با رابط عملیاتی لمسی بهینه سازی شده برای صفحه نمایش، مهندسان با تجربه و همچنین تازه واردان به این عرصه، راحت تر از همیشه به ترکیبی ایده آل دست پیدا خواهند کرد. برای یکپارچه ترین عملیات ممکن از طریق کنترل لمسی، یک صفحه نمایش با رابط کاربری آسان در اختیار کاربر می گذارد. محتوای نمایش داده شده به طور خاص برای دست رسی آسان و مستقیم و با کارآمدی بالا طراحی شده است. لمس صفحه نمایش برای شکل دادن و استفاده های گوناگون با نوک انگشتان شما صورت می گیرد.
زمانی که کاربر دقت و حساسیت بیشتر برای انتخاب بهترین اکولایزر و یا تنظیمات دیگر را دارد، همیشه یک ناب (ولوم چرخشی) فیزیکی برای لمس کردن و چرخاندن در سمت راست صفحه نمایش قرار دارد.
همچنین چهار ناب در زیر صفحه نمایش قرار دارد که کاربرد آن می تواند توسط خود کاربر تعریف شود . می توان از آن برای تنظیم کمپرسور، EQ gain، و یا هر پارامتر دیگری که نیاز به سرعت و دست رسی مستقیم در حین میکس دارد، استفاده شود. این ناب ها بر روی کانال انتخاب شده تاثیر می گذارند.
از نظر شکا ظاهری پنجره کانال انتخاب شده و تنظیمات کلی بر روی دیگر کانال ها در میکسرهای سری TF، مانند میکسرهای سری CL می باشد. در صفحه Overview هشت کانال را هم زمان نشان می دهد، در حالی که با چرخاندن ناب در کنار صفحه نمایش می توانید Gain را تنظیم کنید و یا در کانال انتخاب شده به تنظیمات اکولایزر، کمپرسور، افکت ها و دیگر تنظیمات را انجام دهید.
پارامتر مشخص شده (هایلایت شده) را برای بار دوم لمس کنید تا به صفحه نمایش کانال انتخابی برسید. با این کار می توانید برای کنترل دقیق تر به پارامترها دسترسی داشته باشید.
یک مهندس صدای با تجربه می تواند با یک کمپرسور تنظیمات گوناگونی انجام دهد از جمله: به فرکانس های بم پانچ اضافه کند، صدای اسنیر را شلاقی کند و صدای خواننده را به وضوح در ترکیب خود قرار دهد.
ولوم چرخشی 1-Knob COMP می تواند این کارها را به سرعت و به راحتی بدون نیاز به تغییر پارامترهای متعدد دیگر برای رسیدن به افکت مورد نیاز انجام دهد. این قابلیت در اصل در میکسرهای آنالوگ یاماها معرفی شده است و 1-Knob COMP به سرعت به یک ویژگی محبوب و ارزشمند تبدیل شده است. در حال حاضر نسخه تصحیح شده آن که سهولت و کارآیی لازم را فراهم می کند به میکسرهای سری TF، اضافه شده است.
مورد مشابه دیگر که به طور قابل توجهی به بهبود سرعت و عملکرد منجر میشود مربوط به 1-Knob EQ می باشد که همان مفهوم را در یم ویژگی جدید ارائه می دهد.
کارکنان شرکت یاماها به کمک مهندسین صدا، 1-Knob EQ را طراحی کرده اند تا نشان دهند کاربر می تواند با حداقل تلاش و در کوتاه ترین زمان ممکن، به نتایجی عالی دست پیدا کند. با 1-Knob EQ به راحتی می توانید تنظیمات اکولایزر را بر روی صدای وکال انجام دهید. برای این کار می توانید از پری ست های از پیش تعیین شده استفاده کنید و یا از اول آنها را بسازید. در تنظیمات مربوط به هر کانال یک 1-Knob EQ و یک 1-Knob COMP وجود دارد که کاربر می تواند به سرعت تنظیمات مربوط به هر کدام را انجام دهد.
اولین پارامتری که بر روی سیگنال ورودی تاثیر می گذارد و تنظیمات آن بر روی پارامترهای دیگر اثر می گذارد، Gain می باشد.آنجایی که تنظیمات این پارامتر برای مهندسین صدا بسیار مهم است، شرکت یاماها راه را برای سرعت بخشیدن به تنظیم این پارامتر فراهم کرده است. GainFinder تنظیمات را تسهیل می کند تا به کیفیت مورد نظر سیگنال ورودی برسیم. برای این کار فقط کاربر باید تنظیمات را طوری انجام دهد که نشانگر سبز مرکزی روشن شود. لازم به ذکر است بدانید که Meters عملکرد سنتی خود را انجام میدهند، اما برای بهترین عملکرد می توان از این روش استفاده کرد.
تیم تحقیق و توسعه شرکت یاماها تعدادی QuickPro Presets از مدل های گوناگون میکروفن و دیگر تجهیزات صوتی شرکت های مختلف از جمله میکروفن های شرکت Shure، تجهیزات شرکت Audio-Technica و شرکت سنهایزر را برای راحتی کار مهندسین صدا بر روی این میکسر تعریف کرده است. با این پری ستهای از پیش تعیین شده، حتی کاربران آماتور هم می توانندبه صدای ایده آل بسیار نزدیک شوند و مهندسین مجرب از آن به عنوان راهی برای صرفه جویی در زمان استفاده می کنند.
برای کانال های ورودی بیش از 100 پری ست از پیش تیظیم شده از صدای خواننده گرفته تا صدای درام، تهیه شده است. تمام پری ست ها از طیف وسیعی از همان میکروفن و همان ساز تهیه شده است. برای کانال های خروجی نیز از سیستم های صوتی مختلف، انواع بلندگو و ایر مانیتور در فضاهای متفاوت، برای رسیدن به بهترین تنظیم پری ست استفاده شده است.
از این ویژگی زمانی می توان استفاده کرد مه زمان محدود است، اما این پری ست ها نقطه شروع خوبی برای تنظیم دقیق دستی می باشد. همچنین پری ست های ساخته شده توسط کاربر امکان ذخیره نیز دارند.
1-Knob EQ و1-Knob COMP می توانند با QuickPro Presets استفده شوند و یک راه ساده برای رسیدن به بهترین کیفیت صدا باشند. علاوه بر پری ست هایی که هم اکنون بر روی میکسر وجود دارد، می توان با مراجعه به سایت یاماها، پری ست های جدید را آپدیت کرد.
پنل صفحه نمایش بالای هر فیدر، نام کانال یا شناسه اختصاصی کانال، نام پورت و تنظیم فیدر فعلی را نشان می دهد.وضعیت فانتوم پاور و تنظیمات Gate و کمپرسور از دیگر مواردی است که قابل مشاهده است. یک نوار رنگی که رنگ اختصاصی کانال را نشان می دهد و مانع از سردرگمی می شود و این امکان را دارد که رنگ آن را نیز تغییر دهید.
اپلیکیشن StageMix بر روی iPad این امکان را به شما می دهد که از راه دور، از جلوی استیج، میان مخاطبان و یا هر موقعیت دیگری تنظیمات را انجام دهید و همان جا صدا را گوش کنید. این نرم افزار برای راحتی کار و استفاده در هر مکانی طراحی شده است.
اپلیکیشن MonitorMix App برای میکسرهای دیجیتال سری TF ،امکان میکس تا 10 عدد Aux را بر روی iPad ، iPhone ، iPodTouch ، یا دستگاه های اندروید را هم زمان فراهم می کند. به این ترتیب نوازنده یا هر شخص دیگری می تواند کنترل مانیتور خود را بدون نیاز به مقابله با تنظیمات پیچیده و پارامترهای گوناگون در دست داشته باشد. همچنین می توانند با ایجاد یک گروه، تمام لول ها را فقط با یک فیدر تنظیم کنند. این اپلیکیشن این قابلیت را دارد که مثلا فقط 3 دستگاه را به نرم افزار متصل کرد و آن را تا 10 دستگاه افزایش داد. حتی در گروه های بزرگ با این کار می توان کنترل شخصی هر مانیتور را به نوازنده داد و وابستگی او را به مهندس صدا کم کرد.
میکسرهای سری TF، از ورژن جدید پری امپ های شرکت یاماها یعنی D-PRE بهره می برند. کیفیت پری امپ در هر میکسر بسیار مهم است و در تعیین ترکیب نهایی صدا نقش به سزایی دارد، به همین دلیل مهندسین شرکت یاماها از هیچ تلاشی برای بهبود پری امپ در این میکسر دریغ نکردند و از کیفیت پری امپ D-PRE برای پالایش صدا و ظرافت سیگنال اولیه، چه در اجرای زنده و چه در هنگام ضبط مطمئن شدند.
مدار بر پایه یک جفت پیکربندی دایرکتیو دیجیتالی متناوب است که توانایی دقیق برای تولید صدای پایدار و تمیز را دارد. پری امپ میکسرهای TF دخل و تصرفی در رنگ و لعاب صدا ندارند و پاسخ فرکانسی میکروفن را در حالت فلت که طراحی شده است نگه می دارد و صدای اصلی میکروفن را حفظ می کند.
شرکت یاماها در اواخر دهه 80 میلادی در شیزویکا ژاپن تاسیس شد و در ابتدا به تولید آلات موسیقی پرداخت. یاماها به دلیل تولید آلات مختلف موسیقی از جمله انواع پیانو ، گیتار ، ویولن و دیگر آلات برنجی و چوبی به بزرگترین تولید کننده ابزار موسیقی تبدیل شده و بخش عمده ای از شهرت خود را مدیون همین بخش است.
کیفیت یکی از آن کلماتی است که مسائل مختلفی را پوشش می دهد و می تواند برای افراد مختلف در زمان های مختلف تفاوت داشته باشد. اما در یاماها به تمام مفاهیم معنی می شود که منجر به توسعه و ساخت محصول با کیفیت می شود.
کیفیت صوتی اگرچه اولین جنبه ای است که به ذهن می آید اما تنها آغاز این مسیر است. قابلیت اطمینان و دوام نیز به همان اندازه مهم هستند و در بسیاری از موارد سازگاری با هر سطحی دشوار است. به همین دلیل یاماها به دنبال تولید محصول با کیفیت و در سطح استاندارد جهانی است. مدیریت کیفیت باید حتی پس از فروش محصول به شکل پشتیبانی و خدمات، ادامه یابد.
برای رسیدن به نوع کیفیتی که تمام شراط را فراهم کند ، همیشه نیاز به توجه دقیق به جزئیات و کنترل محصول از ابتدای مسیر، از شروع طراحی تا تولید نهایی و بسته بندی و پشتیبانی پس از فروش از دیگر نکاتی است که از ابتدا سر لوحه شرکت یاماها بوده است و این کار اصلا ساده نیست و نیاز به یک سازمان و زیر ساخت اختصاصی دارد و این جایی است که رقبای شرکت یاماها به چالش کشیده می شوند.
نمایش تمام محصولات یاماها
میکسر دیجیتال از دهه 1990 میلادی پا به عرصه صدا و موسیقی گذاشت و روز به روز بر طرفداران آن افزوده شد، به خصوص آنکه با رشد فناوری های دیجیتال، قابلیت ها و امکانات میکسرهای دیجیتال نیز دچار تحولات و پیشرفت های زیادی شده است.
در میکسر دیجیتال میکس صوت مبتنی بر فناوری پردازش سیگنال دیجیتال صورت می گیرد و طی آن سیگنال ورودی و همچنین حجم و تن صدا پردازش و تنظیم می شود. در میکسر دیجیتال برخلاف میکسر آنالوگ محدودیتی برای انواع مختلف تن صدا وجود ندارد. ضمن آنکه این امکان وجود دارد که موقعیت فیدر و ناب ها را طی یک لحظه تغییر داد و یا با وجود ورودی های متعدد آنها را تک تک کنترل نمود. برای آشنایی با انواع میکسر و یا آگاهی از نکاتی که لازم است هنگام خرید میکسر دیجیتال مورد بررسی قرار دهید، پیشنهاد می کنیم راهنمای خرید میکسر وبلاگ دیجی صدا را مطالعه نمایید.
می توان گفت میکسرهای دیجیتال مناسب شرایطی هستند که در آن نیاز به تغییر لحظه ای در مسیر سیگنال، دینامیک های منعطف و فراگیر و یا امکان گذاشتن افکت های خلاقانه وجود دارد. به طور کلی این نوع میکسرها از لحاظ برنامه ریزی، کنترل و پیکربندی بسیار انعطاف پذیر هستند. برای مثال دست شما در مسیردهی سیگنال باز است و می توانید در هر لحظه و در هر بخش از مسیری که سیگنال از ورودی تا کانال و بعد تا باس و خروجی طی می کند را تغییر دهید. برخی از مدل های میکسر دیجیتال با پلاگین های نرم افزاری سازگار هستند. پلاگین هایی که با استفاده از آنها می توان صداهای مزاحم و اضافی را حتی پیش از آغاز پردازش صدا حذف نمود.
نظرم در مورد استفاده در هیئت میگم جنس صداش اصلا مناسب مراسم مذهبی نیست صدای اکسپرشن فوق العادست نسبت به تی اف
قیمت، کیفیت و امکاناتش خیلی بهتر از اکسپرشن هست و بروز تر هم هست. ضمن اینکه تو ایران خیلی خوب پشتیبانی میشه و مدام براش آپدیت میده یاماها. همینکه 20 تا آکس داره میرزه به میکسری مثل اکسپرشن