وارفیدل در سال 1932 توسط گیلبرت بریگز تأسیس شد و ابتدا تولیدکننده بلندگوهای Hi-Fi بود که برندی بسیار مشهور است. گیلبرت بریگز اولین بلندگوی خود را در شهر بازاری دنجی واقع در دره رودخانه وارف ساخت. منطقهای که امروز با عنوان «وارفیدل» که محل تولد یکی از بزرگترین برندهای بلندگو شناخته میشود. استعداد او در تولید بلندگو، نه تنها به لطف دانش فنی، بلکه به اشتیاق او به موسیقی مربوط می شود. خودش پیانیست قابلی بود.
اولین تولیدات او جایزهی اول و دوم مسابقهی انجمن رادیوی بردفور بود و محصولات Hi-Fi وارفیدل ، تا به امروز جوایز زیادی را از آن خود کرده اند. وارفیدل به عنوان برند Hi-Fi مبتکر این حوزه شناخته شده است و یکی از اولین بلندگوهای 2-WAY را در سال 1945 تولید کرد و با پیتر واکر از شرکت کواد همکاری کرد و تکنولوژی کواد الکترونیکز و فناوری بلندگوهای وارفیدل را با هم ترکیب کردند.
حدود نیم قرن از ابداع باند لاین اری می گذرد. اگرچه لاین اری ها در سال های اول مورد استقبال واقع نشدند اما امروز آنها را همه جا می بینید. در رویدادهای فضای باز، نمایشگاه ها، کنسرت ها، فرودگاه ها، استادیوم های ورزشی و سایر اماکن و موقعیت هایی که رساندن صدای باکیفیت و یکنواخت به تمام افراد حاضر اهمیت دارد. دیجی صدا قصد دارد در این مطلب ضمن معرفی بلندگوی لاین اری، مزایا و معایب آن را برای شما بررسی کند.
وظیفه یک سیستم PA این است که صدا را به طور یکنواخت به تمام شنوندگان و مخاطبان برساند. نمی توان صدا را برای مخاطبان نزدیک به صحنه به خوبی تنظیم کرد در حالی که مخاطبانی که در ردیف های عقب نشسته اند در شنیدن با مشکل مواجه شوند. به همین نسبت امکان بلندکردن صدا برای ردیف های عقبی وجود ندارد چرا که افراد روبهروی صحنه مجبور می شوند گوشهای خود را بگیرند. این به محدودیت ذاتی بلندگوهای معمولی باز می گردد، باندهایی که در اصطلاح منابع صوتی نقطه ای (Point Source) هستند و با افزایش فاصله از آنها حداکثر فشار صدا افت می کند.
همان طور که می دانید در باندهای رایج مخاطبانی که نزدیک بلندگو هستند صدای بلندتری دریافت می کنند و مخاطبانی که دورتر نشسته اند، صدایی ضعیفتر میشنوند. این مشکلی است که در فضاهای بزرگ و فاصله های زیاد بیشتر خودنمایی می کند. لاین اری ها برای حل این مشکل طراحی و ساخته می شوند.
باند لاین اری (Line Array) به مجموعه ای از اسپیکرهای هم سایز ذوزنقه ای شکل گفته می شود که به صورت عمودی به یکدیگر متصل شده و دامنه فرکانس مشابهی را پوشش می دهند.
در واقع لاین اری مانند یک منبع صوتی خطی (Line Source) عمل کرده و صدا را به طور یکنواخت در فضا منتشر می کند. به این ترتیب مخاطبان نزدیک یا دور از صحنه کیفیت صدای مشابهی را دریافت می کنند و تجربه شنیداری آنها یکسان خواهد بود. این ویژگی به خصوص برای اجرا در فضاهای کاری بزرگ اهمیت زیادی دارد چرا که حداکثر فشار صوت (SPL) و شفافیت مدنظر صدابرداران حرفه ای را تامین می کند. لاین اری ها را معمولا از دیوار یا سقف آویزان کرده یا آنها را بر روی برج ها و داربست های فلزی نصب میکنند. حالت اول مناسب سالن ها و استفاده دائمی نظیر تالارهای مراسم، سالن همایش و ورزشگاه ها؛ و حالت دوم مناسب فضاهای باز و یا استفاده های موقتی مانند نمایشگاه ها، مسابقات ورزشی و ... است.
در لاین اری های جدید از درایورهای جداگانه برای فرکانس های بالا، میانی و پایین استفاده می شود به گونه ای که درایورهای هر فرکانس در یک خط قرار می گیرند.
محفظه ها طوری طراحی می شوند که ستونهایی از درایورهای فرکانس های بالا، میانی و پایین شکل بگیرد. افزایش تعداد درایورها در هر محفظه سبب افزایش دامنه فرکانس و حداکثر فشار صوتی می شود. این در حالی است که اضافه کردن کابینت یا جعبه بیشتر به لاین اری دامنه فرکانس آن را کاهش داده و الگوی انتشارش را به الگوی پراکندگی جهتدار نزدیک میکند.
برای آشنایی بیشتر با ویژگی های تخصصی و فنی لاین اری ها این مقاله را در وبلاگ دیجی صدا مطالعه نمایید.
فروشگاه ما را دنبال کنید