به مدت چندین دهه، Sennheiser در تکنولوژی بیسیم پیشتاز بوده است و همیشه سیستم میکروفن بی سیم سنهایزر که عملا برای هر کاربردی مناسب باشد یافت میشود. خواه نوازنده ای باشید که به تنهایی اجرا میکند و یا کارشناس صوتی و صدابرداری که به یک سیستم صوتی برای اجرای خود نیاز دارد، این راهنما به شما در تشخیص نقاط قوت هر سیستم و انتخاب مناسبترین سیستم بیسیم سنهایزر کمک میکند.
دلایل زیادی برای استفاده از سیستمهای صوتی سنهایزر در برنامهها و اجراهای بزرگ وجود دارد: آنها قابل اطمینان هستند و صدای بینظیری دارند، و سیستمهایی به غایت منعطف هستند.
سیستمهای بیسیم سنهایزر تنوع زیادی داشته و برای هر کاربردی از اجراهای انفرادی موسیقی تا سیستمهای پخش چندکاناله راهکار دارند. سه سری مختلف محصولات بیسیم سنهایزر را بررسی میکنیم تا بهترین و کاربردی ترین سری را باتوجه به نیاز خود بتوانید تعیین کنید.
در این دسته از میکروفن های بی سیم ، فرستنده به انتهای دسته خود میکروفن متصل است. همان طور که کپسول میکروفن های سیم دار دستی مدل های داینامیک و کاندانسر دارند، در میکروفن بی سیم هم به همین گونه است. برخی از میکروفن های دستی بر روی خود مجهز به نمایشگر جهت نمایش اطلاعات میکروفن ماننده فرکانس، وضعیت آنتن، باتری و… می باشند.در سری میکروفن های بی سیم دستی حرفه ای، امکان تعویض سری یا کپسول میکروفن به شما داده می شود و می توانید در عرض کمتر از چند ثانیه این کار را انجام دهید و این توانایی در زمان های آسیب دیدن کپسول میکروفن بسیار کاربردی است.
تقریبا تمام سیستم های بی سیم بر روی برد های VHF (very high frequency) و یا UHF (ultra high frequency) عمل می کنند. سیستم های بی سیم VHF در محدوده ۱۷۴ تا ۲۱۶ مگا هرتز و سیستم های UHF در محدوده ۴۷۰ تا ۸۰۵ مگا هرتز عمل می کنند. به طور سنتی، سیستم های UHF از کیفیت بالا تری برخوردارند و شهرت آنها به دلیل داشتن محدوده فرستنده بیشتر و تداخل کمتر با امواج تلویزیونی است. همه اینها نیاز به شرایطی هم دارند. سیستم های مبتنی بر UHF اجازه می دهند تا فرستنده قدرت بیشتری داشته باشد اما این بدان معنا نیست که هر سیستم UHF دارای قدرت بیشتری نسبت به یک سیستم VHF باشد. برای تداخل کمتر، این وضعیت تغییر می کند. به عنوان مثال بخش هایی از محدوده UHF به ارتباطات ایمنی عمومی و پخش تلویزیونی دیجیتال مربوط می شود. همچنین بالاترین طیف محدوده UHF (بالاتر از ۹۰۰ مگاهرتز) یک محدوده وسیع برای تلفن های بی سیم، درب پارکینگ و رادیو است. بنابراین برای میکروفن بی سیم توصیه نمی شود زیرا احتمال وقوع مشکلات بسیاری وجود دارد. فناوری پردازش سیگنال دیجیتال نقش مهمی در برخورد با تداخل بازی می کند که در ادامه به آن می پردازیم.
شرکت سنهایزر در سال 1945 ، فقط چند هفته پس از پایان جنگ جهانی دوم، توسط Fritz Sennheiser و هفت مهندس دیگر که همگی از دانشگاه هانوفر آلمان فارغ التحصیل شده بودند، در یک آزمایشگاه تاسیس شد و آن را به نام آزمایشگاه W نامگذاری کرد. اولین محصول تولیدی آنها یک ولت متر بود.
در سال 1946 سنهایزر شروع به ساخت میکروفن با مدل DM1 کرد و در سال 1947 با DM2 شروع به توسعه کرد.
تا سال 1955، این شرکت 250 کارمند داشت و تولید محصولات بسیاری از جمله تجهیزات ژئو فیزیکی ، میکروفن DM4 ، میکسر و هدفون های مینیاتوری مغناطیسی را آغاز کرد. آزمایشگاه W در سال 1958 به نام SENNHEISER ELECTRONIC نامگذاری شد.
در سال 1968 سنهایزر نخستین هدفون پشت باز در جهان را تولید کرد. معرفی هدفون های پشت باز روی بازار هدفون تاثیر گذار بود زیرا آنها توانستند صدای طبیعی بیشتری را که بسیاری از کاربران ترجیح میدادند، تولید کنند. در سال 1980 شرکت سنهایزر تولید هدست برای شرکت هواپیمایی لوفت هانزا را آغاز کرد.
شرکت سنهایزر در اوایل دهه هشتاد میلادی شروع به تولید میکروفن های بی سیم مدرن کرد. همان زمانی فریتز سنهایزر بنیانگذار آن ، شرکت را به پسر خود یعنی جرگ سنهایزر تحویل داد. در سال 1987 شرکت سنهایزر برنده جایزه اسکار برای میکروفن شات گان MKH816 شد.
در سال 1931 ، Georg Neumann که در برلین میکروفن های استودیویی تولید میکرد، بخشی از شرکت سنهایزر شد. در سال 1996 شرکت سنهایزر برنده جایزه EMMY برای پیشرفت در فناوری میکروفن بی سیم RF شد.
از آن زمان سنهایزر سنت خود مبنی بر تولید محصولات صوتی با فناوری و کیفیت بالا را تا به امروز حفظ کرده است. بنیانگذار این شرکت پروفسور فریتز سنهایزر در سال 2010 فوت کرد
سنهایزر بهعنوان یکی از شرکتهای بزرگ صنعت صدا، در 80 سال گذشته نامی آشنا برای دوستداران اصالت و کیفیت بوده است. میکروفنهای این برند، نه فقط ابزاری برای ضبط کردن صدا، بلکه شاهکلید رسیدن به موفقیت هستند. نام Sennheiser با میکروفنهای سیمی و بی سیم و هدفونهای استودیویی گره خورده است. گیتاریستهای سراسر جهان میدانند که میکروفنهای داینامیک e609 و e906 تقریباً با هر آمپلیفایر گیتاری فوقالعاده هستند و استحکام آنها برای استفاده زنده عالی است. میکروفن داینامیک MD 421 بهواسطه SPL بالا و پاسخ گذرای عالی، توسط مهندسان استودیو بهعنوان یک راهحل انعطافپذیر برای وکال، درام و کابینت گیتار باس شناخته میشود.
ادامه متن را اینجا بخوانید.
میکروفن بی سیم دستی (Handheld wireless Microphone) قدیمیترین نوع میکروفن بیسیم است که قریب نیم قرن از اولین عرضه و حضور آن بر روی استیج میگذرد. میکروفن های بی سیم تحول بزرگی در حوزه موسیقی و اجرای زنده ایجاد کردند. حذف کابلها و عدم اتصال مستقیم به دستگاههای ضبط صدا و تقویت کنندهها، مزایای زیادی برای اجراکنندگان برنامههای زنده داشت.
همانطور که میدانید هر میکروفون بی سیم از سه جزء اصلی میکروفون، فرستنده و گیرنده تشکیل شده است. معمولا در میکروفون های بی سیم دستی، فرستنده در بدنه میکروفن دستی تعبیه میشود و دستگاه گیرنده بیسیم از نوع رومیزی است. در سالهای اخیر برخی سازندگان مانند سنهایزر، سارامونیک و بویا، میکروفن بیسیم دستی را بههمراه گیرنده کمری نیز عرضه میکنند. گیرنده رومیزی مناسب استفاده همراه تجهیزات صوتی دیگر برای اجرای زنده است، در حالی که گیرنده کمری بیشتر برای ضبط گفتگوی میدانی و گزارش به کار میرود.