جستجوی پیشرفته

قیمت میکروفون دستی خوانندگی | مداحی | خبرنگاری - Vocal

بهترین میکروفن برای خوانندگی و مداحی

8 فاکتور مهم برای خرید میکروفون خوانندگی و مداحی

میکروفون خوانندگی خوب چه خصوصیاتی دارد و چطور می‌توانیم بهترین میکروفون خوانندگی متناسب با نیاز خود را انتخاب کنیم؟
نقش میکروفون در موفقیت یک اجرای زنده انکارناپذیر است. میکروفون خوانندگی نقشی حیاتی در پیشرفت حرفه‌ای گروه‌های موسیقی و فعالان حوزه صدا دارد.
بازار میکروفون های وکال یا همان خوانندگی مملو از مارک‌ها، برندها و مدل‌های گوناگون است که دامنه قیمت متنوعی دارند. اگرچه اغلب میکروفون های توصیه شده یا استفاده شده توسط چهره‌ها ترجیح داده می‌شود اما تعیین یک یا چند مدل به عنوان بهترین میکروفون خوانندگی چندان درست نیست.
همان طور که می دانید انتخاب میکروفون به شرایط آکوستیک محیط و جنس صدای فرد بستگی دارد، بنابراین میکروفون مناسب برای افراد مختلف، متفاوت است. در این راهنمای خرید به بررسی مشخصاتی می‌پردازیم که به شما در انتخاب یک میکروفون خوانندگی خوب کمک می‌کنند.

راهنمای انتخاب و خرید بهترین میکروفون برای خوانندگی و مداحی

قبل از هر چیز باید بدانیم میکروفون های وکال دستی محدود به خوانندگی نیستند. این میکروفون ها برای اجرای برنامه زنده و مجری‌گری، سخنرانی، مداحی، گزارش‌گری و خبرنگاری قابل استفاده هستند. همچنین در مراسم‌های فضای باز، سالن‌ها، مدارس، ادارات، مسجد و هیئت، اماکن عمومی و... نیز کاربرد دارند. اگر قبلا تجربه خرید میکروفون نداشته‌اید، توصیه می‌کنیم ابتدا راهنمای خرید میکروفن دیجی صدا و نکات لازم برای خرید میکروفن را مطالعه نمایید. بهتر است با اصطلاحات تخصصی مربوط به میکروفون ها مانند پاسخ فرکانسی، حساسیت، نویز داخلی، SPL و... آشنا باشید. در اینجا تنها به مواردی می‌پردازیم که برای خرید میکروفون خوانندگی لازم است موردتوجه قرار دهید.
یکی از مهارت‌هایی که شما برای اجرای بهتر پروژه‌های خود نیاز دارید، توانایی انتخاب ابزارهای درست برای کارتان است. بخشی از این مهارت بر اثر تجربه به دست می‌آید و بخشی از آن حاصل فکر کردن دقیق شما به نیازمندی‌های واقعی و اهدافتان است. بنابراین هنگام خرید دنبال بهترین میکروفون خوانندگی بازار نباشید، در جستجوی مدلی باشید که بیشترین بهره و استفاده را برای شما داشته باشد.

راهنمای خرید میکروفون خوانندگی و مداحی

1. دامنه صوتی (Vocal Range)

دامنه صوتی یا رنج وکال (Vocal Range) بیانگر فرکانس‌های اصلی صدای یک خواننده در هنگام خوانندگی است. در واقع معیاری است که فاصله میان پایین‌ترین و بالاترین نت‌هایی که یک فرد می‌تواند آواز بخواند را بیان می‌کند. این دامنه فرکانسی از فردی به فردی دیگر متفاوت بوده و بر اساس آن صدای افراد به دسته‌هایی چون باس (bass)، تنور (tenor)، آلتو (alto)، سوپرانو (soprano) و... تقسیم می‌شود. برای دریافت و ثبت کامل صدای خواننده، به میکروفونی نیاز است که نسبت به فرکانس‌های بازه مربوطه حساس بوده و آنها را برداشت کند. به عبارت دیگر هر چقدر پاسخ فرکانسی میکروفون خوانندگی و دامنه صوتی خواننده هم‌پوشانی بیشتری داشته باشند، صدای برداشت شده دقیق‌تر خواهد بود.

2. دامنه صوتی Presence

دامنه صوتی Presence یا Vocal Presence Range یکی از مواردی است که باید روی آن تمرکز کنیم. این بازه فرکانسی حدودا بین 4 تا 6 کیلوهرتز بوده و شامل اغلب اطلاعاتی است که برای فهمیدن گفتار لازم است. یک میکروفون با حساسیت افزایش یافته یا ارتقای Presence Range در پاسخ فرکانسی خود به میکس بهتر صدا یا داشتن یک اجرای زنده با صدای بلند کمک می‌کند. میکروفون های خوانندگی از نظر صدا با هم متفاوت هستند.
یکی از مواردی که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید، Presence boost است. به عبارت بهتر Presence بخش بالایی فرکانس‌های میانی و شامل قسمت‌هایی از صدای انسان است که به‌طور معمول شنیده نمی‌شود.

درک گفتار تا حدود زیادی به چگونگی شنیدن این ناحیه وابسته است، چرا که این، جایی است که بسیاری از صامت‌ها از بین می‌روند. میکروفون با تقویت این اصوات باعث تقویت حس حضور مخاطبین و واقعی‌تر شدن فضا می‌شود.
اما اگر فرکانس‌های این محدوده بیش از حد تقویت شوند، برای مستمعین خسته‌کننده خواهند شد.
عملکرد همه میکروفن ها به خصوص مدل های خوانندگی در این حوزه یکسان نیست زیرا صداهای گوناگون به میکروفن های متفاوت از نظر تقویت Presence Range نیاز دارند.
پس یک خواننده هم باید صدای خود را بشناسد و هم بداند چه نوع میکروفنی برای صدای او مناسب است.

3. اصوات انفجاری

میکروفن مناسب برای خوانندگی و مداحی

اصوات یا حروف انفجاری (plosive) جزء موارد ناخوشایند در هنگام خوانندگی هستند. تجمع هوا در دهان انسان و خروج ناگهانی از آن سبب شکل گیری و شنیده شدن این اصوات است. آنها هنگام تاکید خواننده روی حروفی مانند ب، پ، ت و... ایجاد می‌شوند. از آنجا که تلفظ این حروف‌ اجتناب ناپذیر است، خواننده باید با کمی دقت بروز اصوات plosive را به حداقل برساند. در محیط استودیویی بین خواننده و میکروفون فاصله‌ای قرار داده و از پاپ فیلتر استفاده می‌کنند. اما روی صحنه که خواننده از میکروفون خوانندگی دستی استفاده می‌کند باید سراغ راهکارهای دیگری رفت که البته آسان هم نیست.

سازندگان میکروفون خوانندگی دو چالش اصلی دارند، اول اینکه چرخش هوا در فاصله‌ای کم اتفاق می‌افتد و دوم اینکه، خوانندگان صداها و عادت‌های متفاوتی دارند. تلفظ حروف در افراد مختلف متفاوت است، ضمن اینکه نحوه دست گرفتن میکروفون نیز در آنها یکسان نیست. برای جلوگیری از مواجه شدن با این پدیده، یک راه استفاده از میکروفن کاردیوئید است و اینکه خواننده تا جایی که امکان دارد نزدیک میکروفن آواز بخواند. در این حالت انتخاب یک میکروفن داینامیک با دیافراگم بزرگ به بهبود مقاومت در برابر اصوات انفجاری کمک می‌کند. هنگام خرید میکروفن خوانندگی اطمینان حاصل کنید که می‌توانید میکروفن را به‌خوبی در دست خود کنترل کنید و میکروفن نیز قادر است صدای شما را مدیریت کند. اگر لازم است مدل‌های متعدد و متنوعی را امتحان کنید تا گزینه مناسب خودتان را بیابید.

4. اثر مجاورت در میکروفن های تک جهتی

اگر تا به حال میکروفون به دست گرفته باشید، این مفهوم را می‌شناسید. در میکروفون های تک جهتی، اگر خواننده به دیافراگم میکروفون نزدیک شود، پاسخ باس (bass) میکروفون افزایش می‌یابد و صدا کامل‌تر به نظر می‌رسد، که به آن اثر مجاورت گویند.

اثر مجاورت به الگوی برداشت میکروفون بستگی دارد. اثر مجاورت از یکسو می‌توانند سبب افزایش گرمی و قدرت صدا شود و از سوی دیگر موجب نابهنجاری آن گردد.
به طور کلی اثر مجاورت به خودی خود نه خوب است نه بد، بلکه باید با صدای خواننده سازگار باشد و به درستی به کار برود. انتخاب میکروفونی که در فاصله مشابه با سایر میکروفون ها صدای بهتری دریافت می‌کند، برای خواننده‌ها اهمیت دارد.
هنگام خرید یک میکروفون خوانندگی یا سخنرانی یا مداحی، اطمینان حاصل کنید که صدای شما پر و کامل به نظر برسد اما خسته‌کننده و نامفهوم نباشد. به خصوص اگر تازه‌کار هستید باید آزمایش کنید که صدا چطور در فاصله‌ها و زوایای گوناگون از میکروفون تغییر می‌کند.
اثر مجاورت در میکروفون های سوپرکاردیوئید یا هایپرکاردیوئید بیشتر از مدل‌های کاردیوئید است. درست است که میکروفون های تمام‌جهتی (اومنی‌دایرکشنال) از اثر مجاورت مصون هستند، اما عموما برای خوانندگی و اجرای زنده مناسب نیستند.

میکروفن مناسب برای خوانندگی و مداحی

5. میزان Gain ماقبل فیدبک

برای اجراهای زنده‌ای که با صداهای بلند همراه است، یکی از مواردی که اهمیت زیادی دارد، انتخاب میکروفون خوانندگی یا مداحی با میزان Gain ماقبل فیدبک بالاست. Gain-Before-Feedback وابستگی زیادی به میکروفن، مکان بلندگوها و فاصله و نزدیکی آنها به یکدیگر دارد. GBF در واقع معیاری است که نشان می‌دهد صدای میکروفن تا چه حد می‌تواند تقویت شود، بدون اینکه سبب ایجاد فیدبک گردد. میکروفون های کاردیوئید وقتی پشت به بلندگوهای مانیتور و دور از آنها قرار می‌گیرند، GBF بیشتری فراهم می‌آورند.
انتخاب میکروفنی که نسبت به فرکانس‌های low-end حساس نیست، باعث می‌شود میکروفن صداها و نویزهای فرکانس پایین را حذف کند که این امر سبب بهبود GBF خواهد بود.

6. بقا و ماندگاری

دوام (durability) یک میکروفون خوانندگی اهمیت زیادی دارد. میکروفون های خوانندگی گاه به شدت روی صحنه تکان داده می‌شوند. آنها در مسافرت‌ها و رفت‌وآمدها جابه‌جا می‌شوند، نصب و راه‌اندازی و افتادن روی زمین از دیگر اتفاقاتی است که برای یک میکروفون وکال می‌افتد. میکروفون های خازنی یا کاندنسر در برابر این تکان‌ها حساس هستند، اما میکروفون های داینامیک طوری طراحی می‌شوند که قادر به تحمل شرایط دشوار باشند. بنابراین یکی از موارد لازم برای بررسی میکروفون خوانندگی، میزان دوام، ماندگاری و طول عمر آن است.

7. نوع کپسول

میکروفون های مناسب برای خوانندگی یا مداحی در دو نوع داینامیک یا خازنی (کاندنسر) تولید و به بازار عرضه می‌شوند. به‌طور کلی میکروفون های کاندنسر حساسیت بالاتری داشته و جزئیات بیشتری از صدا را ثبت می‌کنند. این در حالی است که میکروفون های داینامیک ساختار محکم‌تری داشته و استفاده از آنها آسان‌تر است. با وجود حساسیت بیشتر و ساختار ظریف‌تر میکروفون های کاندنسر، برخی تولیدکنندگان اقدام به ساخت مدل‌های تقویت شده و قابل اعتماد خازنی برای خوانندگی و اجرای زنده کرده‌اند.

اگر شما صدایی آرام و آهسته دارید، کلمات را شمرده بیان کرده و معمولا در شرایطی با ولوم پایین اجرا می‌کنید، به‌کارگیری میکروفون خوانندگی خازنی برای شما امکان‌پذیر است.
در غیر این صورت بهتر است دنبال خرید یک میکروفن داینامیک باشید. داینامیک‌ها در برابر آسیب تحمل بیشتری دارند و مقاومت بهتری در مقابل فیدبک از خود نشان می‌دهند. میکروفون های داینامیک گزینه‌های اصلی برای میکروفون خوانندگی، اجرای زنده، مداحی و... هستند. در اغلب سبک‌ها مانند پاپ و راک انتخاب اول میکروفون داینامیک است. در سایر حوزه‌ها نیز میکروفون های خوانندگی داینامیک با الگوی برداشت جهتی بیشترین کاربرد را دارند. اغلب موزیسین‌ها و مهندسان صدا میکروفون های داینامیک کاردیوئید را برای اجرای زنده، خوانندگی و مداحی انتخاب می‌کنند.
مهم نیست میکروفون خوانندگی شما داینامیک باشد یا کاندنسر، اگر از آن به خوبی مراقبت نکنید، عمر آن کوتاه خواهد بود. همواره از میکروفون خود در برابر آب، رطوبت، گرد و غبار، ضربه و... محافظت نمایید. میکروفون را بیش از حد لازم روی استند قرار ندهید. برای کاهش میزان رطوبت و خاک وارد شده به کپسول از پاپ فیلتر استفاده کنید.

8. الگوی قطبی

میکروفن خوب برای خوانندگی حرفه ایهمان‌طور که می‌دانید میکروفن ها از نظر الگوی برداشت انواع مختلفی دارند، اعم از تمام‌جهتی، فیگور 8 و تک‌جهتی. میکروفن های تک‌جهتی شامل کاردیوئید، سوپرکاردیوئید و هایپرکاردیوئید می‌شوند. هیچ کدام از میکروفن های خوانندگی با الگوی تمام‌جهتی ساخته نمی‌شوند.
آنها با الگوی برداشت تک جهتی ساخته می‌شوند تا بر دریافت صدای اعضای مختلف گروه تمرکز داشته باشند، به خصوص در استیج‌هایی که صداها واقعا بلند است. ضمن اینکه الگوهای جهتی تا حدودی احتمال بروز فیدبک روی صحنه را کاهش می‌دهند.
الگوهای تمام‌جهتی یا فیگور 8 به صورت بالقوه امکان ایجاد فیدبک را بالا می‌برند. بسته به تعداد اعضای گروه یا بلندی اجرای روی صحنه انتخاب یکی از الگوهای جهتی کاردیوئید، سوپر کاردیوئید و هایپر کاردیوئید می‌تواند نتیجه بهتری به دنبال داشته باشد.
در صورت انتخاب الگوهای سوپر کاردیوئید و هایپر کاردیوئید، بلندگوهای مانیتور روی صحنه نباید روبه‌روی میکروفن قرار بگیرند. برخی خوانندگان کم‌تجربه ممکن است یک یا هر دو دست خود را زیر بخش تحتانی grille قرار دهند، این کار به‌طور موقت الگوی قطبی میکروفن را به تمام‌جهتی تبدیل کرده و موجب ایجاد فیدبک می‌شود.

بهترین میکروفون خوانندگی حرفه ای

میکروفون خوانندگی یا مداحی ارزان قیمت بخریم یا نه؟

یک امتیاز میکروفون های دستی خوانندگی و یا مداحی این است که هنگام خرید آنها نیاز نیست قیمت بالایی پرداخت کنید. شما به سادگی می‌توانید از بین تولیدات برندهای معتبر نیز میکروفون خوانندگی دستی با قیمت مناسب و مقرون‌به‌صرفه پیدا کنید. میکروفن های دستی باسیم از مدل‌های بی سیم قیمت پایین‌تری دارند. میکروفون های خوانندگی داینامیک نیز در مقایسه با مدل‌های کاندنسر ارزان‌تر هستند. موردی که نباید آن را فراموش کنید این است که برای خرید میکروفون خوانندگی ارزان قیمت نیاز نیست سراغ برندهای کمتر شناخته شده یا نامعتبر بروید، بلکه در بین محصولات برندهای مشهور نیز مدل‌هایی با قیمت مناسب وجود دارد.

میکروفون خواننده

شاید تصور کنید هرچه قیمت میکروفون خوانندگی بالاتر باشد و هزینه بیشتری پرداخت کنید، نتیجه بهتری دریافت خواهید کرد. اما آیا می‌دانید اغلب صدابرداران حرفه‌ای به سراغ میکروفون های نسبتا ارزان قیمت می‌روند؟ برخلاف میکروفون های استودیویی که هر چه بیشتر هزینه کنید، کیفیت صدای خروجی بالاتر خواهد بود، هنگام خرید میکروفون خوانندگی یا اجرای زنده لازم است عوامل مختلفی به جز کیفیت صدا را در نظر بگیرید. مکان‌هایی که در آنها اجرا می‌کنید از نظر اندازه فضا، آکوستیک، دما و رطوبت تفاوت دارند. این عوامل روی دستیابی شما به کیفیت صدای مطلوبتان تاثیرگذار هستند. بنابراین باید بین عوامل مختلف تعادل ایجاد کرد تا صدای خواننده و سازها به ساده‌ترین روش به مخاطبان برسد.

بهترین میکروفون مداحی و خوانندگی

 ضمن اینکه ایجاد ضربه، افتادن، سرقت یا گم شدن میکروفون در اجرای زنده محتمل است.
در نتیجه انتخاب شما به گزینه‌هایی محدود می‌شود که دارای ساختاری سخت و بادوام بوده، طراحی ساده‌ای داشته باشند، کارشان را به درستی انجام دهند و چندان گران نباشند.
از طرف دیگر چون معمولا خواننده، سخنران یا مداح میکروفون را در دست خود نگه می‌دارد، میکروفون هایی که حساسیت کمتری دارند، نویزهای حاصل از تماس دست با میکروفون را کمتر ثبت می‌کنند. البته این به معنای کنار گذاشتن میکروفون های خوانندگی گران قیمت اعم از داینامیک یا کاندنسر نیست، بلکه آنها را نیز در شرایط مناسب می‌توان مورداستفاده قرار داد.

بهترین میکروفن خوانندگی برای شما کدام است؟

اگرچه اعتماد به محصولات برندهای سرشناس خوب است اما روی برند خاصی تعصب نداشته باشید و میکروفون خوانندگی را بر اساس نیازهای واقعی خود انتخاب کنید. شاید در بین مدل‌های یک برند کمتر شناخته شده گزینه‌هایی باشد که شما را شگفت زده کند. اگر در شناخت میکروفون وکال دستی خوب و مناسب برای اجرای زنده، سخنرانی، خوانندگی در خانه یا استودیو، مداحی و ... به راهنمایی و مشاوره نیاز دارید، کارشناسان دیجی صدا در کنار شما هستند.

میکروفن Vocal