جستجوی پیشرفته

قیمت باند و اسپیکر پسیو - خرید اقساط 24 ماهه | بهترین بلندگوها Passive

خرید اسپیکر و باند پسیو برای چه افراد یا گروه هایی مناسب است؟

به‌طورکلی باندهایی که جهت اجرای زنده و برگزاری مراسم به‌کار می‌روند، به دو دسته اکتیو و پسیو تقسیم شده و برای انتخاب باند مناسب نیاز است شناخت دقیقی از آنها داشته باشیم. در این مطلب به معرفی باند پسیو، ویژگی ها، مزایا و کاربردهای آن می پردازیم. اگر شما هم به دنبال خرید باند پسیو ارزان، باند هیئتی یا اسپیکر پسیو خانگی هستید، توصیه می کنیم این مطلب را مطالعه نمایید.

باند پسیو چیست؟

باند پسیو چیست؟

باند پسیو (Passive Speaker) همان بلندگوی معمولی است، در واقع باند پسیو رایج ترین و متداول ترین نوع بلندگوست که از گذشته مورد استفاده قرار می گیرد. همان طور که می دانید اسپیکرهای معمولی به تنهایی قادر به تقویت صدای منابع صوتی نیستند، بلکه لازم است یک سیگنال صوتی تقویت شده به داخل آنها ارسال شود.

تقویت سیگنال های صوتی توسط یک تقویت کننده خارجی مانند آمپلی فایر یا پاور میکسر انجام می گیرد.
بنابراین برای استفاده از یک یا چند باند پسیو یک تقویت کننده نیز مورد نیاز است.
در ساختار داخلی باندها جهت بازتولید دامنه‌های فرکانسی مختلف یک یا چند بلندگوی داخلی کار گذاشته می شود که ووفر (LF Driver) و تیوتر (HF Driver) مهمترین آنها هستند.

در ساختار باند پسیو نیز یک ووفر، یک تیوتر و یک کراس اوور (crossover) به همراه تعدادی خازن، مقاومت و... به کار گرفته می‌شود. کراس اوور سیگنال های بالا و پایین را تفکیک کرده و آنها را به ترتیب به تیوتر و ووفر ارسال می کند. جنس بدنۀ باند پسیو ممکن است از چوب، پلاستیک (پلی اتیلن) یا فایبرگلاس باشد.

باند اکتیو چیست؟

باند اکتیو برخلاف باند پسیو دارای یک تقویت کننده داخلی است که به آن امکان تقویت سیگنال های منبع صوتی را در داخل بلندگو می دهد. به این ترتیب در زمان استفاده از باند اکتیو نیازی به یک آمپلی فایر خارجی نیست. در اسپیکر اکتیو علاوه بر آمپلی فایر یک مدار کراس اوور (crossover) دقیق نیز تعبیه می شود. این مدار سیگنال صوتی را به فرکانس های بالا و پایین تفکیک کرده و آنها را برای آمپلی فایر داخلی ارسال می کند تا در نهایت از طریق ووفر و تیوتر پخش شوند.

تفاوت باند اکتیو و پسیو در چیست؟ کدام بهتر است؟

مهمترین فرق اسپیکر پسیو و اکتیو در تقویت کننده داخلی است. باند اکتیو دارای آمپلی فایر داخلی است اما بلندگوی پسیو به یک تقویت کننده خارجی متصل می شود. همین تفاوت باعث شده تا این دو نوع باند واجد خصوصیات مختلفی باشند. برای استفاده از باند پسیو لازم است به تطابق ویژگی های تجهیزات اعم از مقاومت داخلی (امپدانس) و تراز توان توجه داشته باشید، همچنین تعداد اسپیکر پسیو به تعداد کانال های خالی روی آمپلی فایر یا پاور میکسر بستگی دارد. در واقع به ازای هر باند پسیو نیاز به یک کانال خالی روی آمپلی فایر یا پاور میکسر دارید.

این در صورتی است که امپدانس خروجی این دو دستگاه با بلندگوی شما تطابق داشته باشد. البته امروزه تجهیزات صوتی به گونه ای تولید می شوند که می توان باندهای پسیو را در کنار بسیاری از مدل های آمپلی فایر یا پاور میکسر به کار گرفت.
در طرف مقابل برای استفاده از اسپیکر اکتیو چنین محدودیت هایی وجود ندارد. برای برنامه ها و اجراهای کوچک تنها کافی است باند اکتیو را به برق متصل کرده و سیگنال یک منبع صوتی مانند میکروفن یا پخش کننده دیجیتال نظیر فلش، کارت حافظه، USB و... را وارد آن نمود. همچنین در بلندگوهای اکتیو امکان تنظیم صدای هر باند یا زیر و بم کردن آن وجود دارد.

می توان تعداد زیادی باند اکتیو را به هم متصل کرد بدون اینکه بابت کمبود کانال های خالی استرسی ایجاد شود. کاربری ساده تر انواع باند اکتیو سبب شده تا افرادی که آشنایی چندانی با مباحث تخصصی حوزه صدا نداشته یا تمایلی به روبه‌رو شدن با تنظیمات سخت افزاری ندارند، به استفاده از این نوع باند راغب تر باشند. به علت قابلیت پخش سیگنال صوتی از طریق فلش، کارت حافظه، بلوتوث و USB اسپیکرهای اکتیو تنوع زیادی دارند و شما در بازار با مدل های مختلف باند اکتیو از جمله پرتابل، شارژی، فلش خور، بلوتوثی و... مواجه می شوید. این هم یکی دیگر از دلایل استقبال از بلندگوهای اکتیو است اما به معنی برتری آنها نیست!

باند و اسپیکر پسیو
به عبارت بهتر مقایسه باندهای اکتیو و پسیو و بررسی تفاوت آنها برای مشخص کردن نوع بهتر یا برتر کار درستی نیست. چرا که این دو نوع بلندگو برای استفاده ها و کاربری های متفاوتی طراحی و ساخته می شوند و هر یک مزایای مخصوص به خود را دارند.
بنابراین نباید پرسید: اکتیو یا پسیو؟ کدام بهتر است؟ ممکن است تصور کرده باشید چون باندهای اکتیو تنوع بیشتری داشته و طرفداران زیادی دارند پس حتما بهتر هستند اما جالب است بدانید صدابرداران حرفه ای در اجراهای بزرگ از باندهای پسیو استفاده می کنند، چرا که اسپیکر پسیو انعطاف پذیری و کنترل بیشتری روی صدا فراهم کرده و صدابردار برای بهینه کردن صدای خروجی سیستم صوتی در یک فضای بزرگ با چالش ها و دردسرهای کمتری مواجه می شود. برای مثال امکان ارتقای سیستم صوتی و به‌روزرسانی بهتر و ساده تر آن یکی دیگر از دلایلی است که سبب شده مهندسان صدا باندهای پسیو را ترجیح دهند. پس انتخاب از میان اسپیکرهای اکتیو و پسیو در وهله نخست به کاربری مدنظر و نیازهای شما بستگی دارد.

ویژگی های باند پسیو

ویژگی های باند پسیو - اسپیکرهای پسیو نیاز به کابل برق و پریز جدا ندارند. برق موردنیاز آنها از طریق اتصال به تقویت کننده خارجی تامین می شود.
- در باند پسیو تنها یک کابل برای انتقال برق و سیگنال صوتی به کار می رود. در حالی که در بلندگوهای اکتیو برق و سیگنال صوتی به وسیله دو کابل مجزا دریافت می شوند.
- باند پسیو فاقد تقویت کننده یا همان آمپلی فایر داخلی است، از این رو در مقایسه با اسپیکر اکتیو مشابه وزن کمتری دارد.
- هنگام انتخاب، خرید و استفاده از باند پسیو لازم است امپدانس خروجی تقویت کننده، مقاومت داخلی و تراز توان تجهیزات با یکدیگر تطبیق داده شوند.
- پشت انواع اسپیکر پسیو ساده است و برخلاف باندهای اکتیو خبری از پیچ های ولوم، هیت سینک، ورودی فلش و USB و... نیست.
- جهت گرفتن بهترین خروجی صدا لازم است زاویه اسپیکرهای پسیو نصب شده در محیط به درستی تنظیم شوند.

مزایای خرید باند پسیو

باندهای پسیو همه جا دیده می شوند، از سیستم های صوتی حرفه ای گرفته تا یک سینما خانگی یا سیستم صوتی شخصی.
سادگی، وزن و قیمت مناسب از جمله مزایای این نوع بلندگو به شمار می رود. در ادامه به بررسی سایر مزایای اسپیکر پسیو می پردازیم.
* با وجود باند پسیو ارتقای سیستم صوتی امکان پذیر است و می توان به سادگی آن را به‌روزرسانی کرد. در واقع شما می توانید در هر زمان هر جزء از سیستم صوتی را تغییر داده و آن را با نمونه های جدید جایگزین نمایید. این انعطاف پذیری موردپسند صدابرداران حرفه ای است زیرا می توانند اجزای سیستم صوتی را تک به تک انتخاب کرده و با هم هماهنگ کنند و هرگاه نیاز بود بخشی از سیستم را تغییر داده یا ارتقا دهند.

اسپیکر پسیو آر سی اف rcf* در زمان استفاده از از چند اسپیکر پسیو نیازی به پریزهای برق متعدد وجود ندارد. اما اگر بخواهید از تعداد زیادی باند اکتیو استفاده کنید باید برای هر کدام یک پریز برق یا منبع تغذیه تدارک ببینید.
* در مقایسه با بلندگوهای اکتیو استفاده از تعداد زیاد باند پسیو ارزان تر تمام می شود.

* در اجراهایی که نیاز به ساب ووفر است، می توان با قراردادن یک کراس اوور بین تقویت کننده و اسپیکر، فرکانس‌های بالا را به اسپیکر پسیو و فرکانس‌های پایین را به ساب ووفر ارسال کرد.
* نصب دائمی اسپیکرهای پسیو بر روی دیوار یا سقف اماکن مختلف امکان پذیر است. از این رو در بسیاری از مراکز آموزشی، تجاری و اداری، فرودگاه ها، مراکز خرید، مساجد، اماکن مذهبی و سایر محیط های عمومی از بلندگوهای پسیو استفاده می شود.
* باندهای پسیو به علت نداشتن آمپلی فایر داخلی وزن کمتری دارند، بنابراین جابه‌جا کردن آنها آسان تر صورت می گیرد. به همین علت در تورها استفاده شده یا به عنوان باند هیئتی به کار گرفته می شوند. به علت سادگی در حمل و نقل این باندها کمتر از مدل های اکتیو در معرض آسیب یا ضربه قرار می گیرند.


معایب باند پسیو

* نحوه چینش و ساختار داخلی باندهای اکتیو به گونه ای است که کیفیت صدای شفاف تری در مقایسه با اسپیکرهای پسیو دارند. البته صدابرداران حرفه ای می توانند با تنظیم درست اجزای سیستم صوتی حتی با بلندگوهای پسیو نیز بهترین صدای خروجی را تولید کنند.
* در اجراهای زنده نمی توان از باند پسیو به عنوان مانیتور روی صحنه استفاده کرد.

* نمی توان فلش یا کارت حافظه را به طور مستقیم به یک بلندگوی پسیو متصل کرد و پخش صدا و موسیقی از طریق بلوتوث و USB نیز امکان پذیر نیست.
* در زمان استفاده از تعداد زیادی بلندگوی پسیو تعدد باندها، آمپلی فایرها و کابل ها فضای بیشتری به اشغال در می آورد.
* نصب و راه اندازی بلندگو پسیو در مقایسه با مدل های اکتیو کمی زمان بر است. ضمن آنکه نیاز به آشنایی با تنظیمات تقویت کننده خارجی جهت تنظیم صدای خروجی دارد.

* سیم کشی های طولانی بین اسپیکر های پسیو و تقویت کننده هم باعث ایجاد نویز، تداخل سیگنال و افت کیفیت صدا می شود. در این حالت لازم است از کابل بلندگوی با کیفیت استفاده کنید تا با کمترین افت صدا مواجه شوید.
* تعداد باندهای پسیو استفاده شده در یک سیستم صوتی به تعداد کانال های خالی، قدرت و میزان تحمل بار تقویت کننده بستگی دارد. برای استفاده از باندهای بیشتر لازم است تقویت کننده های جدیدی به سیستم صوتی اضافه شوند.

کاردبردهای باند پسیو

کاردبردهای باند پسیواسپیکر پسیو ساده و کاربردی است، بنابراین کاربری های متنوعی داشته و می توان آن را در همه جا مشاهده کرد. یکی از کاربردهای رایج باند پسیو استفاده در اجراهای بزرگ به عنوان باند حرفه ای است. در اماکن و موقعیت هایی نیز که تعداد باندها زیاد است، به کارگیری باند پسیو ارجحیت دارد، برای مثال می توان این نوع اسپیکر را بهترین باند برای هیئت های بزرگ یا مراکز آموزشی دانست. معمولا تا چهار باند پسیو یا حتی بیشتر را می توان به یک آمپلی فایر متصل نمود. به همین علت برای سیستم های صوتی اماکنی مانند مراکز تجاری، اداری و آموزشی، سالن های همایش و جلسات، تالارها، رستوران، مسجد، هیئت، باشگاه، سالن نمایش و... استفاده از باند پسیو در کنار آمپلی فایر مقرون به صرفه تمام می شود، هم از نظر قیمت باند پسیو و هم مصرف انرژی و برق. همچنین باندهای پسیو در مجالس، سخنرانی ها، مناسبت ها، کنفرانس و جشن ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در فضاهای باز که دسترسی به برق شهری با محدودیت مواجه است نیز اغلب اسپیکر پسیو به کار گرفته می شود. در برخی مواقع به جهت بالابردن کیفیت صدای خروجی و تعدیل هزینه ها، باندهای پسیو و اکتیو در کنار یکدیگر استفاده می شوند. شاید دیده باشید که تولیدکننده ای یک جفت باند اکتیو و پسیو را در کنار هم عرضه کرده است، در این حالت باند پسیو به جفت اکتیو خود متصل می شود.

برای خرید باند پسیو چه مشخصاتی را باید بررسی کنیم؟

برای خرید باند و اسپیکر پسیو در قدم نخست باید محیط مدنظر خود را از نظر مساحت، نقشه، آکوستیک و... به خوبی بررسی نمایید.
در واقع با این کار تعداد باندهای موردنیاز خود را مشخص می کنید. اگر فضای مدنظرتان کوچک باشد شاید یک بلندگو اکتیو پرتابل ارزان قیمت هم نیازتان را برطرف کند.
اما چنانچه برای پوشش‌دهی تمام محیط به حداقل 4 باند و بیشتر نیاز دارید و از نظر بودجه نیز با محدودیت مواجهید، خرید باند پسیو به همراه تقویت کننده (آمپلی فایر یا پاور میکسر) برایتان مناسب تر است.

مهمترین ویژگی‌هایی که ارزیابی آنها در زمان انتخاب و خرید باند پسیو به شما کمک می‎کنند، عبارت است از:
- اندازه ووفر (LF Driver)
- اندازه تیوتر (HF Driver)
- توان مداوم (RMS) و حداکثر توان (Peak)
- مقاومت اسپیکر
- نوع کانکتورهای ورودی و خروجی
- رنج فرکانسی
- حداکثر SPL
- میزان حساسیت بلندگو
- زاویه های پوشش افقی و عمودی
- ابعاد کابینت شامل عرض، عمق و ارتفاع
- وزن
- جنس بدنه

هر چه اندازه درایورهای ووفر و تیوتر و نیز حداکثر SPL و توان بیشتر باشد، قدرت صدایی که دریافت می کنید بالاتر خواهد بود. همچنین اندازه زاویه های افقی و عمودی نیز در پوشش‌دهی یکنواخت فضا اثرگذار است. برای دستیابی به بهترین عملکرد توصیه می‌شود که میزان وات program باندهای خود را معادل وات خروجی RMS یا پیوسته آمپلی فایر انتخاب کنید. اگرچه امروز نحوه تولید تجهیزات صوتی به گونه ای است که اغلب باندهای پسیو و آمپلی فایرها را می‌توان در کنار هم مورداستفاده قرار داد. جهت آشنایی بیشتر با مؤلفه هایی که لازم است هنگام خرید باند بررسی کنید، راهنمای خرید اسپیکر دیجی صدا را مطالعه نمایید.

فراموش نکنید در زمان خرید باند پسیو باید خصوصیات بلندگوی موردنظر را با آمپلی فایر یا پاور میکسر خود تطبیق دهید. اگر اولین بار است که باند پسیو می خرید در کنار آن آمپلی فایری تهیه کنید که با هم تطابق داشته باشند. اگر برای سیستم صوتی تالار، سالن، رستوران، باشگاه، هیئت یا مدرسه خود به دنبال اضافه کردن باند هستید، مقادیری مانند مقاومت داخلی، تراز توان و... را با سایر تجهیزات صوتی تطبیق دهید. انواع بلندگو پسیو از نظر میزان مقاومت داخلی به سه دسته اصلی 4 اهم، 8 اهم و 16 اهم تقسیم می شوند.

به طور کلی می توان گفت در شرایط زیر خرید باند پسیو برای شما گزینه مناسب تری است:
* بیشتر با اجراها و فضاهای بزرگ سروکار دارید.
* قابلیت ارتقای سیستم صوتی در آینده برایتان مهم است.
* برخورداری از کنترل بیشتر بر روی صدا برایتان حائز اهمیت است.
* روی آمپلی فایر یا پاور میکسر خود کانال خالی دارید.
* از نظر بودجه برای تهیه تعداد زیاد بلندگو محدودیت دارید.
* وزن کمتر و جابه‌جایی آسان و امکان نصب دائمی ساده تر را ترجیح می دهید.

بلندگو پسیو

برای خرید یا اطلاع از آخرین قیمت اسپیکر پسیو به مراکز خرید یا فروشگاه های اینترنتی معتبر مراجعه نمایید. همان طور که می دانید بازار بلندگوها نیز از محصولات فیک و تقلبی یا فروشندگان طمع کار در امان نبوده و در صورت نداشتن تجربه کافی ممکن است کالایی نامرغوب خریداری کنید.

قیمت باند پسیو به چه عواملی بستگی دارد؟

باند پسیو یاماها
قیمت باند و اسپیکر پسیو دامنه گسترده ای داشته و شما در بازار با مدل های متعدد و قیمت های متنوعی روبه‌رو می شوید. می توان گفت قیمت باند پسیو تحت تاثیر عوامل مختلفی است از جمله:
نام برند سازنده، کیفیت طراحی و ساخت، زیبایی ظاهری، اندازه درایورهای داخلی (ووفر و تیوتر)، مشخصات و ویژگی هایی چون توان مؤثر، حداکثر توان، حساسیت، رنج فرکانسی، پاسخ فرکانسی، وزن و ابعاد، زاویه پوشش افقی و عمودی، میزان مقاومت، نوع کانکتورها و جنس بدنه.
بنابراین اگر بخواهید منصفانه یا به صرفه بودن قیمت یک باند و اسپیکر پسیو را بررسی کنید، لازم است آن را از جنبه های گوناگونی مورد بررسی قرار داده و ارزیابی نمایید. فروشگاه دیجی صدا برای تسهیل دسترسی شما به انواع باند و اسپیکر، ده ها مدل بلندگو با قیمت هایی متنوع را برایتان تدارک دیده است. اگرچه به افرادی که تنها به دنبال خرید یک یا چند اسپیکر جهت اجراهای شخصی، مصارف خانگی و استفاده های سبک هستند، باند اکتیو توصیه می شود، اما برای اشخاص یا گروه هایی که قصد خرید تعداد زیادی باند دارند، خرید باند پسیو در کنار آمپلی فایر مقرون به صرفه تر است.

برند های تولید کننده باند پسیو - بهترین اسپیکر پسیو کدام است؟

برند های تولید کننده باند پسیوخوشبختانه محصولات صوتی اغلب تولیدکنندگان معتبر جهانی در ایران در دسترس است. از جمله بهترین مدل های باند پسیو موجود در بازار می توان به این برندها اشاره کرد: باند پسیو جی بی ال JBL، باند پسیو یاماها Yamaha، باند پسیو الکتروویس ELECTRO VOICE، باند پسیو دایناکورد DYNACORD، باند پسیو مونتاربو Montarbo، باند پسیو وارفیدل Wharfedale Pro، باند پسیو آر سی اف RCF، باند پسیو اف بی تی FBT و باند پسیو اچ کی آدیو HK AUDIO.
مهندسین صدای دیجی صدا، با اتکا به تجربه و دانش تخصصی خود و نیز بررسی و گرفتن تست های فنی از مدل های مختلف، ضمن بیان شرایط فنی و امکاناتی که انواع مدل های بلندگو پسیو در اختیار شما می گذارد و همچنین مقایسه گارانتی و خدمات پس از فروش برندهای گوناگون در ایران، شما را در انتخاب و خرید اسپیکر پسیو یاری می کنند. بنابراین سوالات خود پیرامون محصولات و تولیدات هر یک از برندها را با کارشناسان ما در میان بگذارید.  

دیجی صدا همراه شماست

در فروشگاه اینترنتی دیجی صدا می توانید مدل هایی متنوع از اسپیکر پسیو و اکتیو، ساب ووفر و مانیتور صحنه از برندهای معتبر جهانی را پیدا کنید که کیفیت صدایی عالی را برای گروه ها و فضاهای مختلف فراهم می آورند. اگر هرگونه سوالی داشته یا برای انتخاب و خرید بلندگو و باند پسیو و طراحی کامل یک سیستم صوتی احتیاج به کمک دارید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

بلندگو پسیو